Vitamin Shop MizzNorra

| Sihat | Cantik | Cergas |

Vitamin Shop MizzNorra
Browsing:

Month: March 2018

2 Cara Mudah Bisnes Tanpa Modal – Untung Besar

Peluang bisnes tanpa modal memang banyak. Antaranya affialiate, pengedar produk dropship, blogger review dan multil level marketing. Namun yang boleh menjanjikan pulangan yang lumayan dan stabil sangat kurang. Contoh multi level marketing, tidak banyak yang betul-betul bagi peluang untuk individu Read more…


Tips Facial Di Rumah Sendiri

Bagi sesetengah individu facial adalah satu kemestian, tetapi sebenarnya korang boleh lakukan sendiri dirumah. Pelajari teknik-teknik yang mudah ini. Jadi selepas ini korang boleh berjimat tetapi masih boleh kekalkan kejelitaan kulit dengan tips facial dirumah ni.  Sebelum melakukan facial atau Read more…


Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita

Kebanyakkan set berpantang atau set bersalin  hanya menyediakan keperluan luaran seperti pilis, tapel, mandian herba, minyak urut dan juga pencuci wanita. Ya, ini perlu tetapi yang lebih penting adalah dalaman. Urat-urat yang rosak dari proses meneran atau luka C-section memerlukan Read more…


Punca Tiroid Dan Apa Bahaya Penyakit Tiroid

Tiroid adalah adalah kelenjar endokrin yang berbentuk seperti kupu-kupu pada  hadapan leher manusia. Fungsinya adalah untuk mengeluarkan hormon tiroid iaitu hormon Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine(T3). Masalah tiroid berlaku apabila hormon kalenjar ini tidak seimbang dan menggangu keseluruhan sistem tubuh. Jadi apa Punca Tiroid Dan Apa Bahaya Read more…


Cara Hilangkan Jeragat Degil – Seawal 7 hari

Jeragat adalah melanin yang berlebihan terbentuk dari dalam kulit. Oleh sebab itu, jika rawatan hanya pada luaran sangat susah untuk dihilangkan. Cara Hilangkan Jeragat Degil  yang berkesan  ini adalah rawatan dalaman dan luaran hanya dengan produk semulajadi. Rawatan Luaran 1.Laser Read more…


Cara Cuci Muka Yang Betul – Rasai Kesan Yang Berbeza

Kenapa mencuci muka dengan betul sangat penting. Ini kerana kotoran, bakteria dan sel kulit mati serta sebum yang terperangkap akan menyebabkan pelbagai masalah kulit seperti kulit kusam , kering, jerawat, bintik hitam dan putih. Walau pun nampak remeh, tetapi sangat Read more…


Cara Nak Kuruskan Badan Dengan Cepat – Ubah Cara Makan iaitu 6 Kali Sehari

Tips pengambilan makanan yang betul adalah mengurangkan sukatan hidangan dan juga apa yang dimakan. Pastinya pilih makan sihat dan nutrisi lengkap yang berkualiti. Jadi bagaimana cara nak kuruskan badan dengan cepat dengan ubah cara makan tu? Faktor Pembakaran Lemak Dalam Read more…


Kenali Kuman Punca Jerawat – Bagaimana Kuman Jerawat Membiak

Jerawat adalah disebakan bakteria. Ia terbentuk apabila folikel rambut (pori) tersumbat dengan sebum atau minyak yang berlebihan bersama-sama sel kulit mati dan bakteria yang terperangkap di bawah permukaan kulit. Ini akan menyebabkan pembengkakkan/jerawat dalam pelbagai bentuk dan saiz.  Jom kenali bakteria atau kuman punca jerawat, dan bagaimana Read more…


7 Cara Atasi Tekanan Perasaan Yang Berkesan

Berdasarkan kajian, masalah kesihatan mental dan tekanan perasaan masyarakat Malaysia semakin meningkat. Masalah mental dan emosi berpunca jika cara atasi tekanan perasaan tidak diurus dengan sebaiknya.   Bila dalam keadaan tertekan biasanya apa yang kita lakukan? Kalau minta nasihat dari Read more…


Punca Dan Cara Hilangkan Gelap Bawah Mata – Dengan Pantas

Lingkaran gelap bawah mata disebabkan pelbagai faktor. Ramai yang fikir punca utama kerana keletihan, tetapi sebenarnya banyak lagi faktor lain. Selain dari kurang tidur, gaya hidup tidak sihat iaitu mengambil alkohol, merokok, tak bersenam dan juga boleh menyebabkan masalah ini. Antara punca-punca Read more…