Pengedar Shaklee Malaysia

| Sihat | Cantik | Cergas |

Pengedar Shaklee Malaysia

Fungsi dan Kebaikkan B-complex Shaklee

Apabila badan kita kekurangan vitamin B, penghasilan glucocorticoids dalam badan kita akan meningkat, ini menyebabkan perubahan sel-sel dalam hippocampus (komponen otak yang paling utama) menyebabkan fungsi otak terganggu. Keadaan ini menyebabkan badan kita semakin lemah dalam mengendalikan kortisol (hormon stress), menjadikan kita stres dan stres. Selain itu banyak lagi fungsi dan kebaikkan B complex Shaklee

Bagi saya sendiri B-complex sangat penting untuk ibu berpantang, kesanyang saya rasai ialah hilang kebas-kebas tangan ketika dalam pantang. pemulihan urat yang rosak ketika bersalin. Ini juga nasihat doktor kepada saya. Bagi ibu yang hamil pula pengambilan B-complex Shaklee sangat bermanfaat kerana kandungannya mengandungi ‘acid folid’, nutrisi yang sangat diperlukan untuk mengelakkan kecacatan pada bayi.

Fungsi dan Kebaikkan B-complex Shaklee

1) Menukarkan makanan kepada tenaga – B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

2) Atasi Tekanan – B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. Bcomplex sangat diperlukan oleh saraf otak untuk berfungsi dengan baik.

3) Membantu Tumbesaran – B Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4) Kesihatan Rambut – B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ini sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan atau keguguran rambut.

5) Kesihatan Mata – B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan. Sebenarnya B-complex bertindak memelihara saraf-saraf termasuklah saraf mata.

6) Mengurangkan risiko mendapat anemia – B Complex Shaklee membantu pembentukansel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

7) Mengurangkan Senggugut – B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS) dan keresahan 


8) Mengurangkan risiko kesihatan mulut – B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis), jangkitan lidah (glossitis), ulser dan nafas berbau.

9) Detoksifikasi – Meredakan alahan, masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit. 


10) Kelebihan B-complex SHAKLEE juga mengandungi asid folid yang sangat penting untuk kesihatan rahim.

Begitu banyak sebenarnya fungsi dan kebaikkan B-complex shaklee. Nutrisi asas untuk semua yang pentingkan kesihatan

Kandungan B -complex

Siapa Yang Perlukan B-complex

Semua oarang perlukan B-complex, ini adalah vitamin atau nutrisi asas untuk kesihatan tubuh. Terutamanya ibu hamil dan berpantang, ini adalah vitamin wajib. B-complex juga dikecualikan cukai GST kerana ini adalah keperluan asas untuk semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: