Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan yang tinggi untuk melindungi sel, anti-penuaan sel secara semulajadi.  Sebab itu, Fungsi dan Kebaikkan Vivix Shaklee boleh membantu untuk kesihatan yang menyeluruh.

Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee

Manfaat Vivix Shaklee

  • Mengalakkan penuaan yang sihat-awet muda dan anti-penuaan.
  • Membantu elakkan kanser-merencat sel kanser dari semakin serius.
  • Mengurankan risiko sakit jantung-melindungi jantung.
  • Mengurangkan komplikasi diabetes/kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi-melindungi saraf.
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk-penyakit azhameir.
  • Membantu merawat penyakit parkinson.
  • Membantu memulihkan penyakit strok-angin ahmar.
  • Meningkatkan kesihatan imun badan.
  • Mengalakkan kesihatan keseluruhan badan

Salah satu ramuan utama Vivix iaitu Resveratrol  telah dijalankan dalam 2,000 kajian termasuk kajian berganda yang dibuat oleh Harvard University, National Institute of Aging dan National Institute of Environment Health Sciences.

Satu hidangan (1 sudu) Vivix mengandungi Resveratrol yang sama banyak dengan 100 gelas wain merah.

Apa Itu RESVERATROL

~ANTI-OKSIDAN YANG KUAT~
~ANTI INFLAMASI~
~ANTI KANSER~

 

Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya. Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur. Rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, iaitu sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Kebaikan Anggur Muscadine
========================

Muscadines adalah anggur yang berasal dari tenggara Amerika Syarikat, dan telah ditanam sejak kurun ke-16. Tanaman anggur subur dan tumbuh dengan baik di kawasan iklim panas dan lembap. Kulit anggur muscadine biasanya sangat gelap. Banyak manfaat kesihatan pada kulit. Kira-kira 90% daripada manfaat kesihatannya pada kulit dan biji.

Anggur muscadine lebih padat dengan antioksida dan nutrisi berbanding anggur lain. Anggur– anggur lain  mempunyai 19 pasang kromosom, Muscadines mempunyai 20 pasang. Kromosom tambahan membawa bersamanya fitokimia dan nutrien, yang tidak dimiliki anggur lain. Anggur Muscadine mempunyai 6 kali ganda kandungan resveratrol anggur merah. Ia adalah satu-satunya anggur yang mengandungi asid elagik, dan ia mempunyai lebih banyak serat daripada nasi atau oat dan juga 40 kali lebih tinggi tahap antioksidan mana-mana anggur merah.
Terdapat kajian tentang Asid elagik iaitu kebolehan melawan anti-kanser dan tumor. Asid elagik dianggap satu cara untuk merawat dan mencegah kanser. Pada tahun 2007, Institut Kesihatan (NIH) dan Institut Kanser Nasional (NCI) menerbitkan hasil kajian mereka mengenai kulit anggur Muscadine dalam Cancer Research Journal.
Apa yang mereka dapati adalah dalam eksperimen makmal ekstrak kulit anggur muscadine menghalang pertumbuhan sel-sel kanser wujud. Makmal ini digunakan satu siri sel-sel kanser prostat manusia, yang mewakili pelbagai peringkat kanser prostat dan menunjukkan bahawa semua peringkat balas kepada sebatian ini.
Asid elagik boleh menghalang pertumbuhan sel-sel kanser dengan apoptosis, yang bermaksud sel-sel membunuh diri, resveratrol yang berfungsi dengan menyekat kitaran sel. Ini adalah kombinasi yang kuat. Serat dari anggur melindungi kita daripada penyakit jantung, penyakit gastrousus, dan melambatkan pesakit kencing manis penyerapan glukosa anggur.
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Satu lagi kajian yang diterbitkan dalam Biologi Radikal Bebas dan Perubatan seolah-olah menunjukkan bahawa anggur boleh melambatkan atau mencegah permulaan berkaitan dengan usia degenerasi makula.
Kajian ini melihat kesan diet yang kaya dengan antioksidan kepada penglihatan dengan menggunakan tikus yang terdedah kepada  kerosakan retina pada usia tua.  Tikus diberi diet yang diperkaya dengan anggurdiet dengan lutein  (baik untuk mata), dan diet yang normal. Keputusan adalah anggur menjadikan kesan penglihatan yang paling baik. Walaupun lutein juga berkesan, anggur membuktikan untuk menawarkan perlindungan lebih ketara

MANFAAT LOBAK PELBAGAI WARNA
===========================

Nutrien yang terkandung dalam carrot bergantung kepada warna lobak tersebut.
Contohnya PURPLE CARROT salah satu kandungan utama dalam #VIVIX adalah SUPER ANTIOXIDANT yang membantu melindungi dan mencegah kerosakan sel.


PURPLE CARROT juga mempunyai anti radang semulajadi. Ia juga mengandungi lebih Beta-Carotene berbanding Orange Carrot, yang mana Beta-Carotene berfungsi untuk mencantikan kulit (patutlah minum vivix awet muda!) juga sangat bagus untuk kesihatan mata.Secara ringkasnya:

Orange Carrot : Untuk kesihatan mata

Purple Carrot : Mengandungi Anthocyanins – SUPER POWERFULL ANTIOXIDANTS

Red Carrot : Mengandungi Lycopene – kesihatan jantung dan elak kanser

Yellow Carrot : Mengandungi xanthophylis – kesihatan jantung dan paru-paru

White Carrot : Mengandungi phytochemicals – kurangkan risiko kanser dan stroke.


TELOMERES STUDY & VIVIX

Telomeres adalah “pelindung” yang berada dihujung kromosom kromosom (DNA) yang menghalang kemusnahan dan kerosakan sel. Telomeres dikaitkan dengan penuaan biologi kerana dengan setiap pembahagian sel, mereka membahagi dan menjadi lebih pendek dalam proses tumpembesaran. Di awal kelahiran, Telomeres kita panjang.Tempoh maksimum telomere memendek berlaku semasa 4 tahun pertama kehidupandan semakin pendek dengan pertambahan usia.
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Oleh itu dewasa dan warga tua mempunyai telomeres yang lebih pendek. Telomeres juga didapati lebih pendek bagi yang menghidapi penyakit kronik dan tekanan, kerana mereka sangat sensitif kepada kerosakan dari spesies oksigen reaktif (ROS).

Antara faktor pemendekannya ialah berkaitan lelemak, bagi bayi faktornya ialahibu merokok dan tekanan semasa hamil.  Apabila TELOMERES semakin pendek, maka sel-sel tidak lagi boleh menjalankan fungsinya dengan sempurna sehingga sel mati / musnah.Apabila sel-sel mati, maka datanglah pelbagai masalah kesihatan sepertidiabetes, serangan jantung, kanser, penuaan sebelum usia, dan banyak lagi penyakit lain.

Landmark Studi II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten seperti VIVIX dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !


TESTIMONI VIVIX

Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee
Fungsi Dan Kebaikkan Vivix Shaklee

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *