Multivitamin – Vita Lea Shaklee

Pelengkap Asas Nutrisi

 

VitaLea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.
 
Multivitamin - Vita Lea Shaklee

Fomulasi asalnya adalah berbentuknya cecair, kemudian dengan perkembangan teknologi kepada ia juga berubah kepada tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
Multivitamin - Vita Lea Shaklee
Tablet VitaLea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.

Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan VitaLea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 

VitaLea Shaklee telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN  di dalam Public Interest pada tahun 2000

Kebaikan Multivitamin Vita Lea Shaklee

Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya m ereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. Ibu hamil dan menyusu.

Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod. 

Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Iron – Membekalkan keperluan zat besi sepenuhnya untuk  penghasilan sel sel darah dalam tubuh


** Pengalaman saya sendiri Vita-Lea sangat berkesan untuk menaikkan dan menstabilkan bacaan HB ketika hamil. Bagi ibu-ibu yang mempunyai masalah HB terutama ketika hamil wajib mengamalkan Vita-lea. Bacaan HB perlu dipastikan  paling kurang 11 dan keatas untuk perkembangan anak dalam kandungan dengan baik. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *