Vitamin Ibu Hamil Terbaik – Shaklee

Kehamilan yang penuh dengan kebahagian dan kegembiraan perlu dilengkapkan dengan nutrisi selengkapnya semulajadi untuk kekalkan kesihatan dan kecergasan ibu hamil serta kesihatan kandungan. Kesan kekurangan nutrisi akan menjejaskan perkembangan bayi dalam kandungan. Vitamin ibu hamil terbaik dari shaklee pastinya dapat membantu ibu dan bayi mendapat nutrisi yang lengkap

 
vitamin-ibu-hamil-terbaik- shaklee
 

Antara kesan serius kekurangan nutrisi  ketika ibu hamil keatas kandungan boleh menyebabkan keguguran, meningkatkan risiko sumbing, atau kecacatan neural tube defect dan lain lain.

Contoh lain seperti kekurangan zat besi memberi kesan paras hemoglobin yang rendah (HB low). Seterusnya ia membahayakan nyawa ibu ketika bersalin dan kesan keatas perkembangan otak bayi. Oleh itu ibu hamil wajib memastikan nutrisi lengkap diambil sepanjang kehamilan ibu.

Vitamin untuk ibu hamil dari shaklee adalah:

 1. ESP

Mengandungi protein dengan 9 asid amino lengkap untuk kesihatan ibu dan anak. Membantu dalam proses penghasilan insulin dan mengawal gula dalam darah. kandunagan G.I yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai untuk pesakit kencing manis.

 1. Multivitamin(Vita-lea with iron)

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian serta lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu hamil dan menyusukan bayi. Kepentingan iron atau zat besi ini adalah untuk menstabilkan paras hemoglobin. Kekurangan iron boleh buatkan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan kerana HB yang rendah dalam darah bermakna kandungn oksigen juga berkurang. Kesannya keatas kandungan adalah risiko keguguran tinggi, dan juga menganggu perkembangan bayi dalam kandungan. Iron tablet Vita Lea sangat berbeza dari tablet iron yang lain, bukan hanya semulajadi tetapi kandungan iron yang rendah tetapi mudah diserap. Kesannya ibu tidak ada rasa loya atau muntah selepas memakan Vita-lea

 1. B Complex

Lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan tubuh. Formula B complex Shaklee juga  mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Asid folik adalah sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

 1. Vitamin C (Sustained Release Vita-C)

Sebiji vitamin C Shaklee dapat memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg sehari. Ia sangat penting untuk meningkatkan kadar serapan zat besi untuk pembentukan hemoglobin dalam darah. Juga berbeza dengan Vitamin C di pasaran kerana dilepaskan secara beransur ansur mengikut keperluan tubuh kita. ‘Sustained release’ sangat penting untuk memastikan tubuh kita sentiasa dibekalkan Vitamin C.

 1. Kalsium(Ostematrix)

Kandungan Ostematrix sangat unik iaitu kalsium dan magnesium. Kalsium penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Jika dibandingkan dengan produk tenusu, ostematrix tidak mengandungi lemak dan pastinya kandungan kalsium lebih tinggi. Kajian juga membuktikan kadar penyerapan kalsium dari ostematrix adalah yang terbaik.

Bagi ibu pula sangat memerlukan kalsium dan magnesium bagi pengecutan otot-otot badan, organ seperti jantung yang mengepam darah. Atasi sembelit, elakkan kekejangan otot, selalunya kaki ketika tidur malam, membaiki ransangan urat saraf, dan membantu proses meneran ketika bersalin

 1. Omega -3 (Omega Guard)

Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ini bermakna omega 3 membantu pembentukan sel otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita. Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika hamil dan menurunkan paras kolestrol seterusnya memelihara jantung ibu.

vitamin-ibu-hamil-terbaik- shaklee

 

Cadangan Vitamin Ibu Hamil

Trimester pertama terdiri daripada: (0-3 bulan)

 • Vitalea
 • B Complex
 • Vitamin C
 • Ostematrik

Trimester 2 & 3 terdiri dari: (3 – 9 bulan)

 • Vitalea
 • B-Complex
 • Vitamin C
 • Ostematrix
 • Omega Guard
Vitamin Ibu Hamil Terbaik - Shaklee

Manakala untuk mana-mana trimester ibu boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) untuk dapatkan bekalan protein lengkap. Membantu menambahkan tenaga ibu hamil. Pastinya ESP sangat sangat berbeza dari soy protein yang lain.

Jom dapatkan nutrisi yang sihat dan lengkap disepanjang kehamilan untuk kesihatan ibu dan bayi. Kesan vitamin ibu hamil Shaklee bukan hanya kesihatan, malah kekalkan kecantikkan kulit sepanjang kehamilan. Cuba sendiri baru tau, anda pasti berpuas hati dengan kesannya.

Kenapa Mesti Shaklee

Ramai yang menganggap apa apa vitamin adalah sama. Begitu juga vitamin yang dibekalkan dari klinik kesihatan. Sebenarnya kualiti yang sangat berbeza. Shaklee dihasilkan dari bahan semulajadi sahaja. Dijamin selamat  dan berkesan untuk kesihatan jangka masa panjang. Setiap tablet yang dihasilkan mempunyai kajian klinikal dan tidak pernah diuji pada haiwan.

Kesan yang sangat memuaskan ramai ibu hamil yang kami terima adalah tiada lagi masalah kekejangan,  elak sakit belakang, bebas sembelit, mengawal paras gula dan berat berlebihan, HB meningkat dan stabil, serta bertenaga.  Sangat membantu bagi ibu yang morning sickness yang teruk. Pastinya juga kulit ibu sihat berseri.

Jom hamil sihat dan bertenaga dengan Shaklee. untuk  info lanjut

 
 ask now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *