Anak Selsema Berpanjangan – Apa yang Boleh Membantu

Bagi ibu mempunyai anak yang sentiasa selsema berpanjangan dan berkahak disarankan konsisten memberi anak anak dengan omega guard. Omega guard adalah minyak ikan tulen dan terbaik.

Biasanya minyak ikan Omega-3 dikaitkan dengan kesihatan dan kecerdasan minda dan otak untuk kanak kanak. Bagi orang dewasa pula selain menjaga saraf otak juga penting membekalkan lemak sihat dan menurunkan kadar kolestrol jahat. Boleh dikatakan semua ibu bapa yang memberi minyak ikan omega-3 kepada anak-anak untuk kecerdasan, tetapi sebenarnya kebaikkan omega lebih dari itu.
Bagi kanak kanak yang dihantar ke tadika/pusat asuhan tidak boleh lari dari jangkitan virus ini, sentiasa ada diantara mereka yang selsema dan batuk. Oleh sebab itu omega guard boleh dikatakan suplemen wajib untuk anak sihat dan bebas selsema berpanjangan.

Apakah Kebaikkan Minyak Ikan

Omega mampu meningkatkan system imun dan menyihatkan paru-paru seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
Omega-3 dalam minyak ikan amat penting untuk mengaktifkan sel pemusnah bakteria iaitu phagocytes,yang bertindak memusnahkan bakteria penyebab demam dan selsema.

Phagocyte adalah tentera sistem imun, dan memberikan imuniti semula jadi dalam badan. Mereka bertanggungjawab untuk menelan, membunuh dan mencerna mikro (bakteria/virus) yang menyerang, proses menelan mikro ini dikenali sebagai fagositosis. Pastinya boleh membantu anak kita untuk bebas selsema berpanjangan.

Kelebihan Minyak Ikan Shaklee

Minyak shaklee atau omega guard sangat sangat berbeza kualitinya dibandingkan dengan minyak ikan lain di pasaran. Mudah ditelan oleh kanak kanak dan juga orang dewasa kerana saiz kapsulnya yang kecil.
Cadangan Pengambilan Omega
Disarankan bagi kanak kanak 6 tahun kebawah hanya 1 biji setiap hari selepas bersarapan.
Bagi bayi yang berumur 6 bulan kebawah ibu menyusu disarankan konsistan dengan omega.


 Jom Tengok Wildan (3years) Makan Omega.. Senang sangat
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *