Apa Ubat Gout Paling Mujarab

Makanan harian kita sebenarnya mampu bertindak sebagai ubat gout dengan berkesan jika disiplin mengamalkannya. Ini kerana gout juga disebabkan oleh pemakanan harian. Ya, Ubat Gout Paling Mujarab adalah makanan harian kita sendiri.

 

Apa Ubat Gout Paling Mujarab

 

Apa Ubat Gout Paling Mujarab

Antara ubat gout yang sangat mudah diperolehi dan diamalkan bagi rakyat Malaysia adalah:

1.Teh Hijau

Teh hijau mampu membantu untuk mengawal tahap asid urik yang tinggi di dalam badan. Sediakan teh hijau dengan secawan air panas. Biarkan Selamat 5 minit untuk teh mengeluarkan khasiatnya sebelum diminum. Amalkan setiap hari pada waktu pagi sebelum bersarapan. Kesannya sangat luar biasa dalam melarutkan kristal asid urik, dan membantu dalam merawat gout. Antara teh hijau yang terbaik dan dijamin ketulenan nya adalah cinch tea.

 

Apa Ubat Gout Paling Mujarab
 

 

2.Lemon + Halia

Jus lemon segar ditambah hirisan halia  sangat bermanfaat dalam melarutkan asid urik. Lemon mempunyai asid sitrik yang membantu mencairkan kristal asid urik dan mengurangkan kepekatan asid urik dalam darah. Ia membentuk kalsium karbonat yang mempunyai kesan meneutralkan pada asid urik.

 

Jus lemon adalah sumber yang kaya dengan vitamin C. Vitamin C melindungi sel tisu penghubung di sekeliling sendi dan menghalang kerosakan pada sendi kesan asid urik.

 

Halia pula bersifat anti radang yang boleh membantu melegakan kesakitan dan keradangan. Campurkan dalam setiap minuman atau lebihkan dalam masakan

 

Apa Ubat Gout Paling Mujarab
 
3.Epal Hijau

Malic asid yang terdapat dalam buah epal akan membantu meneutralkan asid uric dalam badan dan seterusnya mengurangkan kesakitan dan keradangan akibat gout. Jadikan epal hijau sebagai snek harian.

 

4.Serbuk Soda Penaik

Juga dikenali sebagai soda bikarbonat, juga berkesan merendahkan kadar asid urik dan mengurangkan sakit gout. Ia mengoptimumkan tahap pH dalam badan dan menjadikan asid urik larut dineutralkan oleh tubuh. Tambah setengah sudu teh baking soda dalam segelas air dan minum.

 

Amalkan 4 kali setiap hari. Jika anda penghidap penyakit darah tinggi, kurangkan hanya 3 gelas setiap hari. Tidak sesuai bagi mereka yang berumur 60 tahun keatas.

 

5.Air

Pengambilan air yang banyak sangat paling penting untuk mengoptimumkan proses peneutralan asid urik. Bukan sahaja mencairkan kepekatan asid urik tetapi menyokong fungsi buah pinggang untuk menghilangkan jumlah asid yang berlebihan dari badan melalui air kencing.

 

Jadi pastikan pengambilan air yang mencukupi untuk mengurangkan risiko serangan gout berulang. Paling kurang minum 2-3 liter kosong atau lebih setiap hari dan makan makanan kaya air seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

 

Semua bahan yang diambil untuk diminum boleh disapu sebagai ubat gout pada kawasan radang. Hampas teh hijau boleh ditempelkan dan dibalut. Begitu juga hirisan lemon dan halia untuk kesan yang lebih cepat.

 

Selain itu elakkan dari memakan makanan yang boleh memburukkan lagi kesan gout seperti makanan laut, udang, ketam dan kerang. Inilah antara Ubat Gout Paling Mujarab,

 

Alternatif Yang Sangat Dipercayai Dan Terbukti

Alternatif untuk kesan yang pantas anda perlu mencuba Vivix. Ramai yang sudah berjaya menghilangkan kesakitan gout dengan cepat. Ini kerana kandungan vivix yang sangat tinggi kandungan antioksidan untuk meneutralkan asid urik. Dan juga kandungan Resveratrol dan Polifenol untuk memulihkan sel badan yang rosak akibat asid urik.  <<<<<<<    Apa itu Vivix   >>>>>>>

 

Antara testimoni yang berjaya bebas dari gout selamanya dengan Vivix.

Apa Ubat Gout Paling Mujarab
Apa Ubat Gout Paling Mujarab
Apa Ubat Gout Paling Mujarab
Apa Ubat Gout Paling Mujarab

Perlukan vitamin semulajadi, konsultan hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *