Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya

Kesan merokok kepada kesihatan, kita semua perlu ambil tahu keburukkannya. Berhenti merokok boleh menyelamatkan anda dan orang sekeliling daripda mendapat pelbagai penyakit serius seperti kanser paru-paru, penyakit jantung atau strok. Bagamana Berhenti Merokok? Perokok Tegar Pun Boleh Lakukannya!!

 

Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya  

Tidak kira apa jenis rokok anda, tembakau adalah merbahaya kepada kesihatan anda dan memberi kesan kepada seluruh badan. Bukan hanya pada diri sendiri tetapi juga orang di sekeliling. Terbaru adalah vape yang menggunakan sebatian kimia juga sebenarnya berbahaya dan tidak baik untuk kesihatan. Tidak ada kajian yang membuktikan  bertukar kepada vape boleh membantu untuk berhenti merokok.

 

Asap rokok yang dibebaskan menyebabkan kulit muka anda tua awal sebelum usia. Kesan asap rokok sebenarnya membahayakan setiap organ dan tisu badan. Masalah lain seperti ketidaksuburan , dan kesihatan bayi semuanya boleh terjadi kesan daripda asap rokok.

 

Rokok mengandungi kira-kira 600 bahan-bahan. Apabila mereka membakar, mereka menjana lebih daripada 7,000 bahan kimia menurut Persatuan Lung Amerika. Kandungan bahan kimia beracun yang ada dalam rokok sekurang-kurangnya 69 daripadanya boleh menyebabkan kanser.

 

Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya

 

Kadar kematian bagi perokok adalah tiga kali ganda daripada orang yang tidak pernah merokok, tidak terkecuali bagi second hand smoker (yang menghidu asap secara terus) dan juga third hand smoker (menyentuh kesan asap rokok).

 

Oleh sebab itu sangat berbahaya jika ayah ayah yang merokok memegang bayi kecil yang antibodinya masih lemah. Kesan asap rokok yang melekat pada tangan dan baju boleh terkena pada bayi yang dipegang/dukung. jadi tidak ada alasan untuk anda tidak berhenti merokok.

 

Cara berkesan berhenti merokok

1. Niat dan tekad untuk behenti. hanya kerana Allah.

 

2. Fikirkan keburukkan merokok  bukan hanya diri sendiri tapi juga orang yang tersayang. Baca info info atau artikel yang berkaitan dengan keburukan merokok.

 

3.Luah kan kepada orang yang terdekat, keluarga dan teman yang anda percaya boleh membantu untuk mendapatkan sokongan mereka. Terutama isteri anda, pasti dapat sokongan sepenuhnya. Jauhkan diri dari mereka yang berpandangan serong.

 

4. Letakkan target, jika anda perokok tegar sangat sangat sukar untuk berhenti secara mengejut. Ambil masa sekurang-kurangya sebulan dua. Kurangkan pengambilan rokok secara beransur ansur.

 

5. Gantikan minuman berkafein dengan minuman lain seperti jus segar, ini kerana kafein boleh mendorong anda untuk menghisap rokok.

 

6. Jauhkan diri dari asap rokok dan jangan berkumpul dengan rakan-rakan yang menghisap rokok

 

7. Lawan perasaan anda dari keinginan  menghisap rokok, ambil gula-gula jika terasa mahu merokok. Pastikan anda sentiasa ada bekalan gula gula dalam poket.

 

8. Tanamkan rasa malu dan bersalah ketika menghisap rokok. Lebih-lebih lagi dihadapan keluarga anda sendiri terutama anak-anak kecil. Kesannya boleh memburukkan kesihatan mereka juga.

 

9. Ambil suplemen yang boleh memperbaiki sel-sel tubuh dan organ anda yang rosak akibat tabiat merokok. Juga untuk proses detok membuang segala kotoran dalam darah.

 

Bagaimana VIVIX Bertindak?

VIVIX bertindak dari peringkat sel, iaitu membaiki sel rosak akibat merokok dan hilangkan ketagihan. Kesannya juga membuatkan rokok rasa pahit seperti hempedu.  Tindakbalas ini sebenarnya oleh Reveratrol yang terkandung dalam VIVIX. Reveratrol bertindak mengurangkan keinginan anda untuk menghisap rokok.

 

Kesan pemulihan oleh Vivix bukan hanya untuk berhenti merokok tetapi juga mengurangkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung dan radang paru-paru terhadap perokok. Apabila sel badan sihat, secara automatik ia akan menolak makanan yang kurang sihat seperti nikotin.

 

Terbukti sudah ramai mereka yang berhenti merokok dengan pengambilan VIVIX secara konsistan. bagi perokok tegar juga sangat penting mengambil DTX untuk regerasi sel hati dengan lebih baik.

 

Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya
Keberkesanan Vivix terbukti membantu ramai perokok tegar untuk behenti tanpa bantuan nikotin atau sebarang ubat (dadah)., hanya dengan Vivix
Huzair mengambil Vivix satu sudu VIVIX setiap pagi dan malam pada permulaannya. Juga beberapa tips seperti jauhkan diri dari asap rokok dan ambil gula-gula.  Yang penting kata beliau adalah tekak untuk behenti.
Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya
Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya
Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya
Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya

Perlukan vitamin, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

2 Replies to “Berhenti Merokok, Bagaimana Perokok Tegar Boleh Lakukannya”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *