Set Bersalin Pembedahan atau C-Section

Keperluan selepas bersalin pembedahan tidak banyak beza dengan bersalin normal. Cuma keperluan luaran seperti mengurut, bertungku dan berbengkung/berbarut dilakukan cara yang berbeza. Begitu juga set bersalin pembedahan atau c-section, sama seperti set bersalin normal kerana Shaklee hanya mengeluarkan keperluan dalaman.

Set Bersalin Pembedahan atau C-Section
Set bersalin pembedahan Shaklee adalah yang terbaik dan lengkap untuk memulihkan kesihatan dan luka ibu. Pengambilannya cukup mudah dengan kesan yang sangat memuaskan untuk kesihatan ibu, yang penting tidak cerewet untuk disediakan, mudah tersedia.

Proses Pemulihan

Pemulihan dalaman selepas pembedahan pada bahagian perut atau pelvis, caesarean berisiko menyebabkan lekatan (adhesion) semasa proses penyembuhan. Lekatan ialah kelompok tisu parut yang boleh menyebabkan organ-organ pada abdomen anda melekat sesama sendiri atau pada bahagian dalam dinding perut.
 
Kira-kira separuh daripada wanita yang menjalani caesarean mengalami lekatan, dan jumlah ini meningkat kepada 83 peratus selepas tiga kali pembedahan caesarean.  Ada juga yang mengatakan kes ini disebabkan pemgambilan pati ikan haruan yang banyak.
 
Lekatan boleh jadi menyakitkan kerana ia melemahkan organ-organ dalaman. Dalam sesetengah kes, ini boleh menyebabkan masalah kesuburan apabila ia menekan atau menyekat tiub falopia.

Set Bersalin Pembedahan

Set Bersalin Pembedahan atau C-Section

Set bersalin pembedahan adalah sama seperti set hamil, tetapi perlukan Zink sebagai tambahan untuk penyembuhan luka. Tetapi untuk kesan yang pantas, sangat sangat digalakkan untuk mengambil vivix

 
Vivix bertindak memulihkan luka dari peringkat sel, iaitu untuk penyembuhan luka dalam dan luaran. Juga meningkatkan tenaga ibu dengan cepat.Bagi mereka yang bersalin pembedahan boleh dikatakan wajib untuk mengambil vivix.

Keperluan lain:
 
ESP

Mengandungi asid amino lengkap, indek glisemik yang rendah untuk kurang rasa lapar, rasa lebih bertenaga untuk ibu berpantang dan menyusukan bayi. Juga meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan, membantu penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut, mengatasi rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kulit kusam. Kulit bayi juga menjadi putih bersih dengan menyusu susu ibu.

 

Multivitamin(Vita-lea with iron

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian serta lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu hamil dan menyusukan bayi. Kepentingan iron atau zat besi ini adalah untuk menstabilkan paras hemoglobin. Kekurangan iron boleh buatkan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan kerana HB yang rendah dalam darah bermakna kandungn oksigen juga berkurang.

 

B Complex

Lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan tubuh. Formula B complex Shaklee juga mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Menukarkan makanan kepada kepada tenaga serta membaiki urat saraf. 

 
Vitamin C (Sustained Release Vita-C)
Sebiji vitamin C Shaklee dapat memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg sehari. Ia sangat berbeza dengan Vitamin C di pasaran kerana dilepaskan secara beransur ansur mengikut keperluan tubuh kita. Kenapa ‘Sustained release sangat penting?. 
Kalsium (Ostematrix)

Kandungan Ostematrix sangat unik iaitu kalsium dan magnesium. Jika dibandingkan dengan produk tenusu, ostematrix tidak mengandungi lemak dan pastinya kandungan kalsium lebih tinggi. Kajian juga membuktikan kadar penyerapan kalsium dari ostematrix adalah yang terbaik.

Antara masalah yang dihadapi oleh semua ibu berpantang adalah sembelit, formula ostematrix sangat membantu untuk hilangkan sembelit, elakkan kekejangan otot, serta membaiki ransangan urat saraf ibu. Serta membekalkan kalsium yang secukupnya untuk menyusu bayi.

 

Omega -3 (Omega Guard) 

Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ini bermakna omega 3 membantu perkembangan sel otak bayi. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh ibu. Menurunkan paras kolestrol seterusnya memelihara jantung ibu.

 

Zinc

Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.  Jika memakan vivix, ibu boleh tinggalkan Zinc.

 

Alfafa

Bertindak sebagai milk boster dan membersihkan rahim dari kotoran. Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit. Membantu membuang angin dalam badan. Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

 

Peppermint Ginger Plus

Membantu ibu untuk keluarkan angin badan yang teruk, melegakan perut terutama bagi mereka yang menghidapi gastrik. Meneutralkan asid perut.

Keperluan lengkap untuk ibu bersalin dan berpantang perlu disediakan dari awal. Penting agar tidak menyusahkan ibu ketika mula berpantang dan boleh digunakan sebaik sahaja selepas bersalin.

Dapatkan konsultansi dari kami secara percuma, dan  dapatkan 

potongan 15-25%. Hubungi kami sekarang

TESTIMONI

Set Bersalin Pembedahan atau C-Section
Set Bersalin Pembedahan atau C-Section
Set Bersalin Pembedahan atau C-Section
Set Bersalin Pembedahan atau C-Section
Set Bersalin Pembedahan atau C-Section 
 
Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *