Cara nak kurus dalam masa seminggu – Hanya Dengan 3 Langkah

Hanya dengan 3 langkah anda boleh kurus selamanya. Bukan bulan ni kurus bulan depan kembali bulat comel tau. Untuk konsistan kurus dan sihat amalkan 3 langkah wajib ni iaitu cara nak kurus dalam masa seminggu!!

BerDETOK

Amalkan cara detox yang betul. Tujuan berdetok adalah untuk menyah segala toksin dalam badan yang memerangkap lemak. Penting untuk tubuh bebas toksin agar lemak mudah dikumuskan dan tubuh lebih sihat.
Bagaimana Cara Detok Yang Betul
Fokuskan keseluruhan badan, termasuk detok usus, detox hati dan detox darah.
Detok usus lebih mudah, anda hanya perlukan amalkan makanan detok seperti lemon, cuka apple. Tujuannya untuk bersihkan usus yang tersumbat. Suplemen yang boleh diambil adalah herb-lax untuk lebih mudah dan berkesan. Herb-lax mengandungi daun senna, ia digunakan sejak zaman Rasullah untuk mengatsi masalah penghadaman. Tambahkan dengan peppermin-ginger plus bagi mereka menghadapi masalah perut sensitif, mudah kembung. Ini kerana tindakan makanan detok kadang kala boleh bagi kesan yang tidak selesa pada perut bagi sesetengah individu.
Detox hati pula anda perlu ambil DTX complex untuk membantu proses regenarasi sel yang baru. Bahan-bahan yang terkandung dalam DTX adalah biji benih pokok susu tisel, kunyit, arthicoke dan banyak lagi. Semua ini dapat membantu hati untuk membersihkan hati dan menjadi lebih sihat. Hati adalah tempat atau organ yang menapis dan meneutral toksin dalam darah
Manakala detox darah pula untuk memastikan darah sentiasa bersih dan bebas dari kuman. Untuk pastikan darah bebas dari segala jenis kuman iaitu bakteria atau virus, pastika kita mengambil antibiotik semulajadi seperti Garlic. Alfafa pula sumber makanan yang beralkali jadi ia membantu untuk meneutralkan darah yang berasid. Vivix pula kaya dengan antioksidan untuk melawan radikal bebas, meningkatkan tenaga dan membaiki sel-sel yang bermasalah.
Sebagai alternatif anda boleh memilih apa-apa makan sihat yang sama fungsinya dengan suplemen ini. Cuma keberkesananya tidak dijamin. Kami ada menyediakan langkah-langkah berdetok dengan betul. IDetok adalah cara nak kurus dalam masa seminggu yang paling penting.

Jaga Diet

Diet yang betul tidak semestinya meninggalkan nasi, yang penting lengkap seimbang. Di Malaysia sudah terbukti piramid makanan adalah sesuai untuk penduduk asian. Ikut piramid makan yang ditetapkan oleh kementerian kesihatan Malaysia.
Dalam pola pemakanan ini kita boleh lihat, karbohidrat mestila sedikit dari protein dan sayuran. Amalkan suku-suku separu. Separuh adalah sayuran atau buah-buahan. Suku karbohidarat dan suku lagi protein.

Bersenam

Bersenam perluah konsisten dan paling kurang 30 minit setaip sesi senaman. Tapi untuk kuruskan badan pastinya anda perlu bekerja keras sedikit. Lebihkan sedikit tempoh senaman anda dari biasa. Tambah tempoh senaman kepada 1 jam secara sikit demi sedikit. Jenis senaman perlu seimbang iaitu senaman kardio dan senaman otot (workout)
Ketiga-tiga langkah ini adalah perkara wajib dilakukan untuk kurus. Ini adalah cara nak kurus dalam masa seminggu yang sangat berkesan jika dilakukan dengan betul dan  konsisten.

Untuk dapatkan cara berdetok yang lengkap dan betul boleh hubungi MizzNorra, panduan lengkap yang disediakan oleh pakar nutrisi Shaklee. Hubungi 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *