Set Bersalin Terbaik-Pulih Dalaman Wanita

Set berpantang atau Set Bersalin Terbaik bukan hanya terdiri daripada keperluan luaran seperti pilis, tapel, mandian herba, minyak urut dan juga pencuci wanita. Ya, ini perlu tetapi yang lebih penting adalah dalaman. Urat-urat yang rosak dari proses meneran atau luka C-section memerlukan nutrisi lengkap untuk sel-sel saraf pulih kembali. Pilihan Set Bersalin Terbaik Untuk Pulihkan Dalaman Wanita pasti dapat membantu anda kembali sihat. Dan paling penting juga  Membantu Perkembangan Bayi  anda.

set bersalin terbaik untuk dalaman wanita

Set Bersalin Terbaik Untuk Pulihkan Dalaman Wanita

Jawapannya pasti Set Bersalin Shaklee.  Shaklee sangat-sangat mengambil berat tentang kesihatan ibu, bermula dari awal kehamilan hingga lah bersalin. Ibu yang mengamalkan Shaklee ketika hamil pasti lebih bertenaga dan cergas. Perkembangan kandungan yang baik dan membantu untuk bebas dari GDM, HB low, elak berat badan yang mendadak dan kesihatan yang lebih baik.

 

Bagi ibu berpantang pula luka bersalin akan lebih cepat sembuh dan pulihkan tenaga dengan cepat. Juga Set Bersalin shaklee sangat baik untuk bayi yang menyusu susu ibu. Berbeza dengan kebanyakkan Set Bersalin seperti herba boleh menyebabkan bayi ‘panas’ dan kuning lebih tinggi.

 

Sebab itu Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita dari Shaklee adalah pilihan yang tepat.  Membantu bayi anda bebas kuning lebih cepat dengan penyusuan secara eksklusif dan  nutrisi lengkap  dari ibu. Manfaat Set Bersalin Shaklee juga sangat ketara kepada bayi pramatang.

 

Kelebihan Set Bersalin dan Berpantang Shaklee

Manfaat Kepada Ibu

 • Memulih saraf-saraf dalaman wanita dengan cepat dan berkesan
 • Luka bersalin cepat kering
 • Cegah sembelit dalam pantang
 • Mudah diambil oleh ibu walaupun berpantang sendiri, tidak perlu disediakan.
 • Menambah pengeluaran susu badan
 • Membantu mengurangkan berat badan dengan berkesan
 • Atasi masalah keguguran rambut
 • Cegah kuku rapuh
 • Memelihara kecantikkan kulit dari dalam.
 • Bebas masalah sakit sendi, cramp, kebas kaki tangan
 • Rasa sentiasa bertenaga

 

Manfaat Kepada Bayi

 • Membantu meningkatkan  antibodi bayi dan ibu
 • Baik untuk sistem penghadaman bayi yang menyusu susu ibu.
 • Tiada kesan sampingan pada bayi
 • Membantu bayi yang menyusu susu ibu bebas dari kuning dengan lebih cepat.
 • Membantu perkembangan fizikal dan otak bayi
 
set bersalin terbaik untuk dalaman wanita
 

Set Bersalin dan Berpantang Yang Terbaik Untuk Dalaman Wanita

ESP

ESP membekalkan protein dan rasa kenyang yang lebih lama kerana index GI yang rendah. Sebab itu, bagi ibu yang hendak mengurangkan berat badan selepas bersalin sangat disarankan mengambil ESP dengan konsistan. Kebaikkan ESP juga boleh membantu pengeluaran susu ibu lebih pekat. Ini sumber tenaga utama  tanpa kolestrol  ketika berpantang

 

Multivitamin(Vita-lea with iron)

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian serta lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu hamil dan menyusukan bayi. Kepentingan iron atau zat besi ini adalah untuk menstabilkan paras hemoglobin. Kekurangan iron boleh buatkan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan kerana HB yang rendah.

 

B Complex

Lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan tubuh. Formula B complex Shaklee juga mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Menukarkan makanan kepada kepada tenaga serta membaiki urat saraf. Termasuklah urat saraf otak untuk tenangkan emosi terutama selepas bersalin hormon yang tidak stabil.

Kebaikkan Bcomplex ketika berpantang adalah mengatasi kebas-kebas badan.

 

Vitamin C (Sustained Release Vita-C)

Vitamin C membantu dalam penyembuhan luka. Berbezanya Vitamin C shaklee kerana dilepas atau diserap secara berperingkat. Ini kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C dalam bdan.

 

Omega -3 (Omega Guard)

Mengandungi Omega-3 yang sangat penting untuk perkembangan sel otak bayi. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita, menurunkan paras kolestrol (HDL) seterusnya memelihara jantung ibu. Dan atasi sebarang keradangan seperti ekzema bayi.

 

Ostematrix 

Bukan sekadar kalsium. Kandungan Ostematrix sangat unik iaitu kalsium, boron dan magnesium. Jika dibandingkan dengan produk tenusu, ostematrix tidak mengandungi lemak dan pastinya kandungan kalsium lebih tinggi. Kajian juga membuktikan kadar penyerapan kalsium dari ostematrix adalah yang terbaik.

 

Kebaikkan ostematrix untuk ibu berpantang adalah mengelakkan sembelit. Gabungan magnesium dan boron dalam ostematrix sangat membantu untuk cegah sembelit, elakkan kekejangan otot, serta membaiki rangsangan urat saraf ibu. Serta membekalkan kalsium yang secukupnya untuk menyusu bayi.

 

Alfafa

Bertindak sebagai milk boster dan membersihkan rahim dari kotoran. Alfafa bersifat alkali yang baik untuk membersihkan darah. Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit. Membantu membuang angin dalam badan. Kesannya membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

 

Peppermint Ginger Plus

Bergantung pada pilihan ibu, jika mengalami angin dalam badan yang teruk, ia sangat membantu untuk mengeluarkan angin dengan berkesan.

 

Vivix

Kebaikkan Vivix adalah memulihkan sel dengan pantas dan berkesan. Bagi ibu yang bersalin secara pembedahan sangat disarankan untuk mengambil vivix untuk penyembuhan luka dengan cepat. Ibu yang bersalin normal juga digalakkan mengambil vivix untuk kesihatan yang menyeluruh dan memulihkan tenaga dengan lebih pantas.

 

Kelebihan Set Bersalin Shaklee Berbanding Kebanyakkan Set Bersalin LAin

Set Bersalin Shaklee sangat berbeza dibandingkan dengan set bersalin lain. Kenapa? Ia bukan  sahaja lulus KKM, malah terbukti dengan kajian klinikal yang memberi manfaat terbaik untuk ibu dan bayi.  Mudah diamalkan berbanding Set Bersalin jenama lain seperti jamu atau herba yang cerewet untuk disediakan.

 

Pilihan Ramai Ibu Untuk Kesihatan Mereka Selepas Bersalin

Pengalaman Nora sendiri dengan Set Bersalin Shaklee >> Shaklee Effect<<

 

SET-BERSALIN-TERBAIK-PULIH-DALAMAN-WANITA

 

 
SET-BERSALIN-TERBAIK-PULIH-DALAMAN-WANITA
SET-BERSALIN-TERBAIK-PULIH-DALAMAN-WANITA
Disamping amalkan Set Bersalin Shaklee amat disarankan untuk amalkan amalan berpantang yang lain terutamanya mengurut dan bertungku. Bertungku terbukti sangat berkesan untuk kecutkan rahim dan mengeluarkan darah kotor, terutamanya minggu pertama selepas bersalin. 

 

 

Perlukan vitamin, konsultan hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *