Vitamin Shop MizzNorra

| Sihat | Cantik | Cergas |

Vitamin Shop MizzNorra

Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita

Kebanyakkan set berpantang atau set bersalin  hanya menyediakan keperluan luaran seperti pilis, tapel, mandian herba, minyak urut dan juga pencuci wanita. Ya, ini perlu tetapi yang lebih penting adalah dalaman. Urat-urat yang rosak dari proses meneran atau luka C-section memerlukan nutrisi lengkap untuk sel-sel saraf pulih kembali. Jadi apa Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita? 

set bersalin terbaik untuk dalaman wanita

Shaklee sangat-sangat mengambil berat tentang kesihatan ibu, dari keperluan ketika hamil hingga lah bersalin. Ibu yang mengamalkan Shaklee ketika hamil pasti lebih bertenaga dan cergas. Perkembangan kandungan yang baik dan membantu untuk bebas dari GDM, HB low, elak berat badan yang mendadak.

Bagi ibu berpantang pula luka bersalin akan lebih cepat sembuh dan pulihkan tenaga. Juga set berpantang shaklee sangat baik untuk bayi yang menyusu susu ibu. Berbeza dengan kebanyakkan set berpantang seperti herba boleh menyebabkan bayi ‘panas’ dan kuning lebih tinggi.

Sebab itu Set Bersalin Terbaik Untuk Dalaman Wanita dari Shaklee adalah pilihan yang tepat. Bukan hanya  berkesan menyembuhkan dalaman wanita tetapi baik untuk bayi menyusu. Membantu bayi anda bebas kuning lebih cepat dengan penyusuan secara eksklusif dan  nutrisi lengkap  dari ibu.

 

Kelebihan Set Bersalin dan Berpantang Shaklee

  • Memulih saraf-saraf dalaman wanita dengan berkesan
  • Luka bersalin cepat kering
  • Mudah diambil oleh ibu dalam pantang sendiri, tidak perlu disediakan.
  • Tiada kesan sampingan pada bayi
  • Membantu bayi yang menyusu susu ibu bebas dari kuning dengan lebih cepat
  • Menambah pengeluaran susu badan
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan berkesan
 
set bersalin terbaik untuk dalaman wanita
 

Set Bersalin dan Berpantang Yang Terbaik Untuk Dalaman Wanita

ESP

ESP membekalkan protein dan rasa kenyang yang lebih lama kerana GI yang rendah. Sebab itu, bagi ibu yang hendak mengurangkan berat badan sangat disarankan mengambil ESP dengan konsistan. Kebaikkan ESP juga boleh membantu pengeluaran susu ibu lebih pekat.

 

Multivitamin(Vita-lea with iron)

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian serta lengkap dengan iron formula. Iron formula sangat penting bagi ibu hamil dan menyusukan bayi. Kepentingan iron atau zat besi ini adalah untuk menstabilkan paras hemoglobin. Kekurangan iron boleh buatkan ibu lemah, mudah pitam atau pengsan kerana HB yang rendah.

 

B Complex

Lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan tubuh. Formula B complex Shaklee juga mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Menukarkan makanan kepada kepada tenaga serta membaiki urat saraf.

Kebaikkan Bcomplex ketika berpantang adalah mengatasi kebas-kebas badan.

 

Vitamin C (Sustained Release Vita-C)

Vitamin C membantu dalam penyembuhan luka. Berbezanya Vitamin C shaklee kerana dilepas atau diserap secara berperingkat. Ini kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C dalam bdan.

 

Omega -3 (Omega Guard)

Mengandungi Omega-3 yang sangat penting untuk perkembangan sel otak bayi. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita, menurunkan paras kolestrol (HDL) seterusnya memelihara jantung ibu. Dan atasi sebarang keradangan seperti ekzema.

 

Ostematrix 

Bukan sekadar kalsium. Kandungan Ostematrix sangat unik iaitu kalsium, boron dan magnesium. Jika dibandingkan dengan produk tenusu, ostematrix tidak mengandungi lemak dan pastinya kandungan kalsium lebih tinggi. Kajian juga membuktikan kadar penyerapan kalsium dari ostematrix adalah yang terbaik.

Kebaikkan ostematrix untuk ibu berpantang adalah mengelakkan sembelit. Gabungan magnesium dan boron dalam ostematrix sangat membantu untuk cegah sembelit, elakkan kekejangan otot, serta membaiki rangsangan urat saraf ibu. Serta membekalkan kalsium yang secukupnya untuk menyusu bayi.

 

Alfafa

Bertindak sebagai milk boster dan membersihkan rahim dari kotoran. Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit. Membantu membuang angin dalam badan. Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.

 

Peppermint Ginger Plus

Bergantung pada pilihan ibu, jika mengalami angin dalam badan yang teruk, ia sangat membantu untuk mengeluarkan angin dengan berkesan.

 

Vivix

Kebaikkan Vivix adalah memulihkan sel dengan pantas dan berkesan. Bagi ibu yang bersalin secara pembedahan sangat disarankan untuk mengambil vivix untuk penyembuhan luka. Iibu yang bersalin normal juga digalakkan mengambil vivix yang membantu untuk kesihatan yang menyeluruh dan pulih tenaga dengan lebih pantas.

 
set bersalin terbaik untuk dalaman wanita
set bersalin terbaik untuk dalaman wanita
Walaupun ibu amalkan set berpatang shaklee tidak semestinya boleh abaikan amalan berpantang yang lain terutamanya mengurut dan bertungku. Bertungku cara pantas untuk kecutkan rahim dan mengeluarkan darah kotor. Dan pasti tinggalkan pantang larangnya.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: