Ubat Mudah Berak Berkesan Yang Tak Menyakitkan

Sistem penghadaman yang baik bagi orang dewasa yang normal akan membuang sekali sehari, atau ada yang 2 hari sekali juga masih normal. Tetapi jika lebih sudah dikira menghadapi masalah sembelit dan perlu amalkan ubat mudah berak yang semulajadi ini.


Sembelit pastinya dipengaruhi cara pemakanan seseorang. Bagi mereka menghadapi masalah ini perlu mengambil berat bagaimana diet harian. Pastikan anda mengambil serat yang lebih dari mereka yang normal. Juga minum lebih air kosong. Jika masih sukar perlu mengambil makanan tambahan sebagai ubat mudah berak.
Masalah membuang ini tidak patut diabaikan atau dianggap remeh. Ini kerana segala penyakit bermula dari perut kita. Masalah penghadaman yang serius akan menyebabkan masalah kesihatan yang lain. Ini kerana toksin yang terkumpul akan terperangkap seterusnya mudah mengundang penyakit.

Ubat Mudah Berak Yang Terbaik Hanya Dari Shaklee

Bagi atasi masalah ini, Shaklee adalah pilihan yang paling tepat. Ini kerana ubat mudah berak shaklee berkesan tanpa menyakitkan atau rasa perit memulas pada perut. Ia membantu anda membuang dengan mudah dan rasa pada perut.  Anda hanya memerlukan:
1.Herb-Lax
2.Ostematrix.
3.Lechitin
4.Alfafa
Herb-lax mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfafa leaves, senna leaves, anise seed blue, malva flower, bukhon bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed, culver’s root. Senna Leaves  telah digunakan sejak zaman Rasullah dalam masalah penghadaman. Ia juga bertindak membantu dalam proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak dalam usus.
Ramuan ini terbukti dalam membantu pembersihan usus secara lembut tanpa rasa yang menyakitkan. Kesannya juga meningkatkan penyerapan nutrien oleh usus pada tahap optimum.
Lebih dari kalsium, formula ostematrix yang mengandungi magnesium dan boron membantu pengecutan otot obdomen perut dengan baik. Juga boleh melembutkan najis dan lebih mudah dibuang keluar dari badan
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air besar.
Kalsium adalah mineral beralkali, dan ianya berkesan mengawal pH tubuh yang seimbang. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
Fungsi Lecithin adalah membantu mengemulsikan lemak untuk mencegahnya daripada melekat pada organ kita terutamanya usus. Juga mampu untuk melembutkan najis supaya lebih mudah dibuang.
Membantu anda untuk detoks secara konsisten dan mudah. Toksin di dalam badan anda akan dibawa keluar melalui najis dan air kencing.
Ia membekalkan Vitamin K dan serat yang berupaya untuk melindungi bakteria yang sihat di dalam badan.
Gabungan 4 suplemen ini disyorkan untuk mereka yang mengalami masalah usus atau sembelit. Setiap satunya memainkan peranan penting untuk melegakan sembelit serta membekalkan badan anda dengan nutrien yang perlu berfungsi dengan baik.

Bagi ibu yang berpantang, perubahan dalam tubuh ibu selepas bersalin selalunya akan menyebabkan sembelit. Jadi atasinya dengan ubat mudah berak shaklee ini yang dijamin selamat untuk ibu yang menyusu, kecuali herb-lax tidak sesuai untuk bayi yang menyusu susu ibu.

  Dapatkan Ubat Mudah Berak disini


Amalkan Tips Ini Agar Ubat Mudah Berak Yang Diambil Lebih Berkesan

1. Minum banyak air kosong.
Kandungan air atau cecair yang tinggi dalam kolon akan menjadikan pergerakan ketika membuang air besar lebih lembut dan mudah.

2. Makan lebih banyak serat.
Makan sayur-sayuran dan buah-buahan segar setiap hari dalam kuantiti yang banyak. Terutamanya betik, nenas, plum.

3. Senaman secara rutin.
Senaman  yang rutin bukan sahaja baik untuk kesihatan tubuh, malah menghindari segala penyakit termasuklah sembelit. Sistem pencernaan anda akan aktif dan normal. Contohnya berjalan kaki selama 20/30 minit setiap hari sudah boleh membantu atasi masalah ini.

4. Jangan tahan jika hendak membuang
Ya, ini juga sangat penting, tabiat menahan sama ada membuang air kecil atau besar akan menyebabkan sensitivity akan menurun. Akhirnya ia kan menyebabkan bnajis semakin mengeras di dalam usus, membuatkan najis lebih besar dan lebih sukar untuk dibuang.

5. Makan makanan kaya dengan magnesium dan kalsium
Jadikan makan harian anda kaya dengan gabungan kedua-dua sumber ini. Ia kan membantu otot usus untuk berfungsi dengan betul.

6. Jaga pemakanan
Pilih makanan yang sihat dan elakkan makanan proses, pilih yang segar dan semulajadi tanpa pengawet untuk dapatkan nutrien dan serat untuk atasi sembelit dengan berkesan.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi 
Norra (PRO SID: 912061)Whatsapp/Telegram/Call :0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *