Fungsi dan Kebaikkan Advanced Joint Health Shaklee

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia yang terbukti dalam kajian klinikal mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangka masa seawal 5 hari. Fungsi dan kebaikkan Advanced Joint Helath juga terbukti melalui kajian klinikal. 

fungsi dan kebaikkan Advanced Joint Health Tablet SHaklee
 
 

Fungsi dan Kebaikkan Advanced Joint Health 

Secara umumnya,fungsi AJHT adalah:
1Meningkatkan kesan kusyen: Glukosamin membantu memelihara rawan iaitu perlindungan diantara sendi yang membolehkan anda bergerak bebas. 
 
2. Memelihara tisu rawan: Zink, kuprum, magnesium, dan vitamin C membantu menghasilkan kolagen dan komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.  Kekuatan sendi sangat bergantung kepada kesihatan tisu rawan. 
 
3. Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respon tekanan tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi. Setiap bahagian anggota tubuh kita dihubungkan dengan sendi-sendi yang memboleh kita bergerak lebih fleksibel.  
 
Kebaikkan AHJT bukan hanya diuji secara klinikal, malah kesannya dikongsi oleh beribu pengguna AJHT yang telah merasai kesannya sendiri. 
 

Kandungan Advanced Joint HealthNutrisi Penting Untuk Sendi Rawan Sihat

1. Ekstrak Boswellia:
Diperoleh dari pokok Boswellia serrata, ekstrak botanikal ini mengandungi asid boswellik yang menghalang pembentukkan leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.
Bahan aktif dalam Boswellia ini adalah AKBA( 3-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid), bahan ini digabungkan dengan Boswellia yang lain dan menjadikannya  Advanced Joint Health Complex Shaklee adalah suplemen  sendi yang terbaik.
Ini dibuktikan dalam kajian klinikal terbaru, peserta yang mengambil ekstrak Boswellia yang ada dalam Advanced Joint Health Complex menunjukkan keselesaan sendi yang lebih baik, pergerakkan lebih selesa dan kemampuan yang lebih baik untuk melakukan aktiviti harian, berbanding mereka yang mengambil suplemen  sendi yang lain.
 
2. Glukosamin  dari Ekstrak Jagung yang pekat.
Glukosamin adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang menghasilkan pelincir. Banyak kajian yang diterbitkan  menunjukkan suplemen glukosamin membantu meningkatkan kebolehan pergerakan sendi.
Advanced Joint Health menggunakan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperoleh dari sumber sayuran, berbanding dengan kebanyakkan glukosamin lain yang diperoleh dari sumber kekerang.
 
3. Vitamin C: Advanced Joint Health Complex membekalkan100% keperluan harian vitamin C, yang penting untuk merangsang tubuh menghasilkan  kolagen. Kepentingan kolagen dalam badan bukan hanya tubuh kulit yang cantik, tetapi sangat penting untuk kekuatan sendi, kuku dan rambut yang sihat.
 
Zink, Kuprum dan Mangan: Semua mineral ini diperlukan untuk membina tisu penghubung iaitu sendi dan tulang rawan
 

Keistemewaan Advanced Joint Health Complex Shaklee

100% sumber tumbuhan semulajadi (tidak ada langsung dari sumber haiwan)
100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
Saiz tablet yang mudah ditelan
Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
Bebas gluten
 
 

Siapa Yang Sangat Perlukan AJHT

      Secara umumnya mereka yang berumur 40 tahun keatas, ini kerana kekuatan sendi dan rawan semakin merosok. Walau bagaimanapun bagi mereka yang mengalami masalah seperti ini perlu mengambil AJHT:
 
1. Ahli sukan yang sangat bergantung kepada kekuatan sendi
2. Mereka yang mengalami ketidak selesaan pada lutut atau sendi apabila bergerak
3. Mereka yang mahu menjaga kesihatan sendi dan elak masalah sendi.
4.Pesakit Osteoarthiritis
 
Cadangan Pengambilan: Hanya 2 Tablet sehari  selepas makan
 

Perlukan vitamin dan  konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *