Fungsi Dan Kebaikkan Alfafa Complex Shaklee

Alfalfa Complex Shaklee  merupakan Formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an.  Sumber Alfafa Complex hanya diproses dari daun sahaja yang berusia 2 tahun. Daun Alfafa untuk Alfafa Complex Shaklee hanya daripada sumber yang terbaik iaitu dari Lembah Antelope yang subur di California untuk memastikan kita mendapat nutrisi yang terbaik.  Fungsi dan kebaikkan Alfafa Complex sangat banyak dalam mengekalkan kesihatan kita. 

Tanaman Alfalfa (Medicago sativa) adalah secara organik  yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia yang organik. Medicago Sativa adalah gred yang paling tinggi di antara jenis-jenis alfalfa.
Pemprosesan alfafa Shaklee sangat ketat dan teliti, tanpa perasa tiruan, pengawet dan pewarna. Daun alfalfa yang cukup matang dan kaya dengan klorofil sahaja yang dituai. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian daun-daun yang telah dikeringkan akan dijadikan serbuk sebelum dikompres menjadi tablet, 300mg. Alfafa dibotolkan dengan 2 kuantiti iaitu 330 tablet dan 700 tablet. 
fungsi dan kebaikkan alfafa shaklee

Fungsi Dan Kebaikkan Alfalfa Complex Shaklee

Secara amnya, fungsi dan kebaikkan alfafa bertindak meneutralkan asid dalam badan yang menyebabkan penyakit. Alfafa adalah makanan yang beralkali, sebab itu alfafa mampu bertindak mencuci hati, darah dan usus bagi membuang toksik dengan mengembalikan asid badan yang normal. Kesannya bukan hanya kesihatan tubuh malah mencantikkan kulit dan menguatkan otot. Selain itu, fungsi dan kebaikkan alfafa complex Shaklee juga:
Melawan alergi – memulih keadaan kulit dan hidung sensitif, resdung, kurap, bau badan dan kulat air dengan berkesan. Membantu merawat asma.
Mengatasi masalah penghadaman dan pencernaan– antaranya kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.  
Menyingkirkan lemak dan kolesterol – pengambilan alfafa dalam jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Ini terbukti secara klinikal. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
Melegakan keletihan – Rasa penat adalah disebabkan tubuh yang berangin, dengan Alfafa ia boleh membantu membuang angin dalam badan untuk legakan sakit-sakit sendi dan belakang. Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
Mencegah atritis – Melegakan sakit atritis.
Membantu mencuci buah pinggang – Mengatasi kencing kotor.
  

Kelebihan Kepada Kesihatan Wanita

Fungsi dan kebaikkan alfafa Shaklee kepada wanita adalah mengatasi masalah keputihan, kelegaan semasa period. Membesar dan menegangkan payudara dan milk booster untuk ibu menyusu. Memulihkan urat selepas bersalin dan bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.

Cadangan pengambilan alfafa: 10 biji sehari, iaitu 3 biji setiap kali selepas makan.

Bagaimana dapatkan Alfafa dengan harga murah!

Hubungi kami 019 7064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *