Fungsi dan Kebaikkan Cinch tea Mix Shaklee

Cinch tea adalah campuran eksklusif teh hijau, teh merah, teh putih dan teh merah rooibos.  Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Fungsi dan kebaikkan cinch tea mix adalah membekalkan minuman yang sangat berkhasiat dengan antioksidan yang tinggi.

Fungsi dan Kebaikkan Cinch tea Mix Shaklee
Cinch Tea Mix adalah pilihan terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan jika anda pentingkan kecergasan tubuh . Fungsi dan kebaikkan Cinch Tea Mix juga boleh meningkatkan metabolismadan membantu dalam pengurusan berat badan ideal. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Kandungan Shaklee Cinch Energy Tea Mix

Proses penghasilan Cinch Tea Mix sangat berbeza dengan tea yang ada dipasaran. Bukan hanya dengan dengan Green Tea tetapi mengandungi 4 jenis tea yang terbaik iaitu:
1.Matcha Green Tea Powder
Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun tea termasuk serat, mineral dan antioksidan.
2.Red Tea Extract
Kandungan antioksidan dalam red tea juga kuat. Polifenol membekalkan antioksidan untuk  membaiki kerosakan sel badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ada kajian yang menyatakan ia boleh mencegah kanser dan agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.
3.White Tea Extract
White tea adalah sejenis tea yang mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding tea hijau.

4. Rooibos Red Tea Extract
Tumbuhan unik yang berasal di Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol ( antioksidan)
fungsi dan kebaikkan cinch tea mix shaklee
 

Kenapa Cinch Energy Tea Mix Berbeza Dengan Green Tea Lain?

Cinch tea adalah campuran tea hijau tetapi pemprosesannya sangat berbeza dengan tea hijau lain yang ada dipasaran. Kandungannya terdiri daripada Matcha Jepun yang sangat berbeza dengan teh-teh hijau lain. Kawasan penanaman teh di kawasan Sungai Yahagi di Nagano dikatakan menghasilkan teh matcha yang paling tinggi kualitinya.
Matcha adalah dalam bentuk serbuk, daun teh matcha dipetik, dikukus, dikeringkan dan akhir sekali dikisar hingga halus. Ia menjadikan teh matcha adalah teh yang sangat tinggi khasiatnya. Jika teh lain proses penghasilannya hanya dikeringkan dan dikisar.
Antara kelebihan teh matcha:-
Mengandungi polifenol EGCG yang meningkatkan metabolisma. Jadi sangat sesuai untuk mereka yang mengawal berat badan.
Mengandungi antioksidan.
–Mengandungi 5 kali ganda L-theanine berbanding teh biasa. L-theanine adalah asid amino yang membantu mengurangkan stress, meningkatkan fokus, menguatkan ingatan serta membantu minda kita memasuki gelombang alpha yang menjadikan kita tenang
Jadi dapatkan Matcha tea asli anda dari  Cinch Mix Tea Shaklee sekarang. Minuman antioksidan terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *