Fungsi dan kebaikkan ESP shaklee

Shaklee merupakan pengeluar pertama yang mencipta makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Pada masa sekarang telah banyak ujian klinikal oleh saintis yang membuktikan bahawa hasil formula Dr Shaklee ini, iaitu protein dari soya adalah sangat bagus untuk kesihatan. Fungsi dan kebaikkan ESP yang utama adalah membekalkan protein tanpa lemak. 

fungsi-dan-kebaikkan-esp-shaklee
ESP atau Energizing Soy Protein Shaklee diiktiraf seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya daripada non-GMO (non-Genetically Modified Organism) soya
Pemprosesan ESP sangat unik dan berbeza dari soya protein lain. Ia diproses pada kadar suhu yang rendah untuk menjaga kuliti zat protein. Tambahan pula, setiap 850g, satu balang Energizing Soy Protein (ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.

Fungsi dan Kebaikkan  Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein dari Shaklee merupakan satu-satunya produk di pasaran seluruh dunia yang menjamin penyediaan 9 asid amino lengkap. Ini penting kerana protein tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) ESP sangat rendah iaitu 39, dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama, menjadikan ia sangat sesuai untuk pengidap kencing manis dalam diet harian mereka yang perlu kurangkan karbohidrat dan gula.
Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
fungsi dan kebaikkan esp shaklee

Manfaat Utama ESP

Membekalkan tenaga♦ Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot ♦Penting untuk ibu menyusukan anak♦ Mereka yang sedang pulih dari sakit
Awet Muda – Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dan lain-lain. Pengambilan yang optimum dan konsistan adalah kunci kepada awet muda. Ini kerana protein sangat penting untuk penghasilan sel kulit baru.
Baik Untuk Hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
Baik Untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam badan yang menyebabkan sel DNA bertukar kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan tumpembesaran prostat.
Keremajaan Kulit – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan kelembapan kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
Mengurang Pigmentasi – Penuaan kulit seperti pigmentasi juga berkesan dengan pengambilan ESP yang konsistan ditambah dengan Vitamin C. Gabungan ini lengkap untuk kesihatan kulit. Vitamin C merangsang penghasilan kolagen manakala ESP membekalkan protein untuk memulih sel kulit berjeragat, kedutan dan kesan penuaan.
Membaiki Memori – Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan. 
  
Fungsi dan kebaikkan ESP shaklee bagi mereka yang konsistan sangat banyak untuk kesihatan tubuh. Tetapi perlu pastikan ESP diambil dengan cara yang betul. Elakkan membancuh ESP dengan minuman yang diproses atau mengandungi gula yang tinggi. Terutama mereka yang menghadapi masalah kesihatan. Ini boleh memudaratkan lagi kesihatan anda.

 ESP Berbeza Dengan Suplemen Protein Yang Lain

Indeks glisemik bagi sesuatu makanan yang diambil berdasarkan kesan paras gula dalam darah. Contoh karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula diproses secara perlahan-lahan  membebaskan glukos ke dalam darah anda.
Ini akan mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah. Paras gula yang terkawal penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan terutamanya diabetes untuk jangkamasa panjang.
Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP Shaklee hanya dibersihkan dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang optimum untuk membekalkan keseluruhan kebaikan soya.
Shaklee menggunakan peroses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya
 
ESP adalah protein tanpa lemak yang lengkap 9 asid amino penting dan membantu menurunkan paras kolesterol.
Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
ESP juga tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.  
Fungsi dan kebaikkan esp shaklee

Tahukah Anda

Kepentingan Protein

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kemerosotan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang boleh membawa kepada kematian.

Apa itu Asid Amino?

Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu.  ESP menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.
Cadangan Pengambilan ESP
Untuk dewasa dan kanak kanak 12 tahun keatas maksimum 3 sudu besar sehari
Untuk kanak-kanak bawah 12 tahun kurangkan sukatannya.
 

TESTIMONI

Fungsi dan kebaikkan esp shaklee
Fungsi dan kebaikkan esp shaklee
Fungsi dan kebaikkan esp shaklee
 
Dapatkan ESP anda sekarang, bagaimana nak harga diskaun, hubungi kami sekarang 0197064120
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *