Fungsi dan Kebaikkan Ostematrix Shaklee

Bagaimana memilih kalsium premium? Pilihan yang tepat ialah kalsium yang mudah diserap dan hanya dari sumber semulajadi. Juga mengandungi mineral lain iaitu vitamin D, boron dan magnesium. Gabungan ini boleh mengoptimumkan fungsi kalsium. Fungsi Dan Kebaikkan Ostematrix Shaklee pasti yang terbaik dan diuji secara klinikal (kadar serapan) dalam membantu kekuatan dan kesihatan tulang.

fungsi dan kebaikkan ostematrix shaklee

Elak pilih produk kalsium yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.

Elakkan kalsium dari sumber chelated mineral kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat dan toksin dalam peroses penyerapan mineral.

Ostematrix adalah pilihan yang paling tepat untuk bekalkan kalsium dalam tubuh. Penyerapan kalsium paling tinggi dengan formula yang dikaji secara saintifik.

Kenapa Kita Semua Wajib Ambil Kalsium

Tulang merupakan sistem sokongan utama tubuh badan, kerana itulah amat penting untuk kita memastikan ia kekal kuat dan sihat. Ketika usia muda, tulang baru dibina dengan pantas, tetapi apabila umur kita meningkat, kehilangan tulang (kepadatan) adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Lama kelamaan kepadatan tulang semakin berkurang dan anda terdedah kepada osteoporosis.

Kalsium bukan hanya untuk kekuatan tulang, tetapi diperlukan oleh organ lain seperti jantung ketika otot jantung mengepam darah. Jika kalsium dalam darah tidak mencukupi, tubuh kita akan menyerap kalsium dari tulang. Seolah-olah tulang adalah tabung kalsium, kesannya kepadatan tulang semakin kurang.

Darah dihasilkan dalam sum-sum tulang. Sebab itu, tulang yang padat sangat penting, bukan hanya untuk tulang kuat tetapi penting untuk pemprosesan darah baru dalam tubuh. Sebab itulah ostematrix shaklee sangat penting, Fungsi dan Kebaikkan Ostematrix  sangat penting untuk kesihatan.

  
fungsi dan kebaikkan ostematrix shaklee

Anda Memerlukan Lebih Daripada Kalsium untuk Tulang Yang Kuat

OsteMatrix Shaklee adalah kalsium yang formulanya paling seimbang untuk memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, mangan dan boron.

Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan ostematrix boleh meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada suplemen adalah dengan mengukur perubahan tahap kalsium dalam darah selepas pengambilan suplemen. Kajian membuktikan penyerapan kalsium dengan ostematrix adalah yang terbaik.

 
Fungsi Dan Kebaikkan Ostematrix Shaklee

Kenapa OsteMatrix Shaklee  Lebih dari Kalsium

Ostematrix bukan hanya mengandungi kalsium. Ini kerana untuk penyerapan kalsium yang tinggi memerlukan mineral lain juga.

Kalsium – Bahan asas untuk membina tulang.

Mengekalkan kekuatan tulang dan nutrisi yang diperlukakn oleh otot-otot badan

Vitamin D – Merangsang penyerapan kalsium

Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Magnesium – Membantu menghantar kalsium kepada tulang

Ini adalah ion positif nombor 2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Kuprum, Zink and Mangan – Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang

Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Gabungan inilah yang membuatkan fungsi dan kebaikkan ostematrix sangat berbeza dan berkesan berbanding sumber kalsium yang lain

Kandungan Ostematrix Shaklee

Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Saiz tablet yang kecil mudah untuk ditelan.

fungsi dan kebaikkan ostematrix shaklee

Fungsi dan Kebaikkan OsteMatrix Shaklee

Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan (terutamanya ibu hamil), sakit sendi  dan artritis.

Meringankan tekanan – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung,  penenang saraf; membantu untuk tidur lebih tenang; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral beralkali, dan ianya berkesan untuk seimbangkan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti apabila umur meningkat. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik, lawaskan pembuangan – Kandungan magnesium membantu sistem penghadaman. Pilihan yang terbaik bagi ibu hamil, berpantang untuk atasi sembelit.

Menjaga sistem otot jantung – Kandungan kalsium dalam badan bukan sahaja untuk menguatkan tulang, malah diperlukan otot otot badan seperti jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Memenuhi keperluan ibu hamil – Kandungan kalsium dan magnesium bukan sahaja untuk kesihatan ibu hamil malah memudahkan proses bersalin. Ianya membantu sistem saraf mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan jantung ibu ketika proses meneran (bersalin). Atasi masalah sembelit dan kejang kaki waktu tidur malam.

Oleh sebab itu penting untuk kita mendapatkan bekalan kalsium yang mencukupi sejak dari awal untuk pastikan tulang kita sentiasa dapatkan bekalan nutrisi secukupnya, dan mampu untuk mencegah osteoporosis dari awal dengan bekalan kalsium yang terbaik. Setiap wajib dapatkan kebaikkan dan fungsi ostematrix shaklee untuk diri anda.

 Kelebihan Ostematrix Berbanding Kalsium Lain

  • Kadar serapan kalsium yang terbaik dan terbukti oleh kajian klinikal.
  • Formula lengkap dengan gabungan magnesium untuk sokongan pengecutan otot, dan kekuatan tulang dan rawan.
  • 100% bahan semulajadi.

Siapa Yang Sangat Perlukan Ostematrix

  • Ibu hamil dan menyusu untuk cegah cramp, kesakitan gigi dan penting untuk tumpembesaran bayi. Juga cegah sembelit  dalam pantang.
  • Menghadapi masalah sembelit dan buasir.
  • Ibu yang berpantang untuk elak sembelit dan pulih tubuh selepas bersalin
  • Arthiritis sendi dan lutut.
  • Ahli sukan,sentiasa melakukan aktiviti lasak.
  • Wanita yang mempunyai masalah senggugut.
  • Pesakit gout, anemia, kemalangan

Cadangan Pengambilan OsteMatrix

Pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari pagi dan malam, 2 tablet setiap kali (selepas makan)

Masalah haid, kehamilan, Stress, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, dengan 3 tablet, jumlah 6 tablet.

Untuk tulang retak, osteoporosis : 3 kali sehari, 4 tablet

** Pengalaman saya dengan pengambilan ostematrix, pembuangan menjadi normal dan lawas, hilang sengal lutut, dan bebas cramp ketika hamil.**

TESTIMONI

Fungsi Dan Kebaikkan Ostematrix Shaklee
fungsi dan kebaikkan ostematrix shaklee
fungsi dan kebaikkan ostematrix
Fungsi Dan Kebaikkan Ostematrix Shaklee

Perlukan vitamin, konsultan hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *