Set Kolestrol Shaklee – Berkesan Menurunkan Kolestrol Tinggi

Banyak produk yang dikatakan berfungsi untuk menurunkan kolestrol. Namun tidak diketahui keberkesanannya.  Berbeza dengan Set Kolestrol Shaklee – Berkesan Menurunkan Kolestrol Tinggi yang terbukti secara klinikal

Set Kolestrol Shaklee - Berkesan Menurunkan Kolestrol Tinggi

 

Langkah Mengawal Paras Kolestrol

Tubuh kita juga memerlukan lemak sebagai sumber tenaga. Tetapi perlulah seimbang diantara kolestrol LDL dan HDL. Kadar HDL mesti tinggi dari LDL. Untuk stabilkan paras kolestrol yang sihat, amalkan kesemua ini:

Diet Harian – Makanan  segar yang mengadungi kolesterol (dietary cholesterol) sebenarnya tidak memberi kesan buruk kepada kolesterol dalam darah. Masalah kolestrol (LDL) yang tidak sihat disebabkan makanan yang tinggi lemak tepu seperti makanan diproses. Pilih diet yang boleh membantu untuk stabilkan paras kedua-dua kolestrol.

Senaman – Aktiviti fizikal yang boleh mengeluarkan peluh dan meningkatkan kadar degupan jantung. Keadaan ini membantu tubuh kita mengeluarkan LDL. Paling kurang bersenam selama 30 minit, naik tangga, atau melakukan kerja-kerja rumah.

Berat Badan Ideal –  Masalah berat badan menyumbang kepada risiko kadar LDL yang lebih tinggi.

Jauhi Rokok dan Alkohol –  Kandungan di dalam kedua-duanya boleh menyebabkan masalah kesihatan, kesannya tubuh kita tidak boleh bekerja secara normal untuk menstabilkan paras kolestrol.

Pengambilan Ubat – Ambil ubat yang disyorkan oleh doktor sahaja. Ini kerana kesan ubat kolestrol seperti satin boleh menurunkan paras CoQ10 dalam badan, risiko batu karang hempedu, kesakitan otot. Jika anda mengambil satin, penting untuk mengambil CoQtroll (CoQ10).

 

Paras Kolestrol Yang Disarankan

Set Kolestrol Shaklee - Berkesan Menurunkan Kolestrol Tinggi

LDL

Low density lipoprotein, LDL adalah kolestrol ‘jahat’. Terdiri daripada 75 % kolesterol dan hanya sedikit protein. LDL yang berlebihan akan mengakibatkan pengumpulan lemak di dinding arteri. Julat normal bagi kolestrol LDL adalah < 3.3 mmol/l.

 

HDL

High-density lipoprotein, HDL adalah kolestrol ‘baik’.  HDL bertindak membuang kolesterol yang berlebihan dari sel dan dinding arteri dan membawa kolesterol kembali ke hati untuk dibuang. Paras HDL yang tinggi akan mengurangkan risiko penyakit jantung dan darah tinggi. Julat normal bagi kolestrol HDL adalah diantara 1.0 – 2.2 mmol/l.

 

Bagaimana Set Kolestrol Shaklee Membantu Turunkan Kolestrol Tinggi

Produk Shaklee bertindak secara semulajadi, namun sangat berkesan untuk membantu stabilkan paras kolestrol. Walau bagaimanapun jika anda sedang menerima rawatan perlulah merujuk kepda doktor anda terlebih dahulu.

Kesan yang mujarab juga bukan hanya disebabkan oleh pengambilan Set kolestrol Shaklee, namun dengan pengambilan konsisten Set kolestrol Shaklee dan mengamalkan tips yang disebutkan pasti membantu anda. Set Kolestrol Shaklee terdiri daripada:

                  Set Kolestrol Shaklee - Berkesan Menurunkan Kolestrol Tinggi

B Complex – Mengandungi Vitamin B3 (Niacin) membantu menurunkan kadar kolesterol. Juga bertindak menukarkan makanan kepada tenaga.

Garlic – Garlic merendahkan kadar kolesterol dan tekanan darah, antibiotik semulajadi.

Vitamin C – Sustained release Vitamin C juga boleh menurunkan kadar kolesterol dan menguatkan dinding arteri (melindungi tubuh dari radikal bebas)

Vitamin E – Bertindak sebagai antioksidan dan memperbaiki peredaran darah.

CoQtroll– Mengandungi CoQ10 (penting bagi yang mengambil ubat kolestro satin). Info lanjut fungsi dan kebaikkan CoQtroll

Omega Guard – Mengandungi Omega 3 (EPA dan DHA) untuk menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL dan menaikkan HDL. Omega guard adalah minyak ikan tulen yang berkepekatan tinggi dan prosesnya  sangat berbeza dengan minyak ikan lain dipasaran.

Phytocol-ST – Mengandungi Fitosterol tumbuhan yang bertindak menghalang kolestrol LDL termendap pada salur darah. 2 kali hidangan Phytocol-ST ini seperti yang disarankan akan membekalkan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

Bagi mereka yang sudah mengalami komplikasi Kolestrol Tinggi seperti serangan jantung dan strok, sangat disarankan mengambil VIVIX untuk menyihatkan sel jantung dan otak.

Berminat untuk dapatkan Set Kolestrol Shaklee, boleh hubungi saya untuk ketahui cara yang betul untuk mengamalkannya. Atau pilihan terbaik dengan bajet dan keperluan anda.

Bagi mereka yang paras kolestrol normal, hanya perlu konsistan dengan Set Kolestrol Shaklee iaitu Omega guard dan B complex untuk kekalkan paras kolestrol yang stabil.

 

Set Kolestrol Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *