Berniaga Tanpa Modal, Benarkah MLM Pilihan Terbaik?

Multi level marketing, MLM dipandang serong oleh sesetengah individu. Ini kerana sistem bonus yang dibentuk hanya menguntungkan mereka yang terawal. Juga sifat tamak dan tidak amanah oleh sesetengah pihak.

Berniaga Tanpa Modal, Benarkah MLM Pilihan Terbaik?

Walu bagaimanapun tidak semua MLM seperti ini. Berniaga Tanpa Modal, Benarkah MLM Pilihan Terbaik? Jawapannya Ya!!! Banyak yang benar-benar boleh membantu tingkatan ekonomi keluarga anda.

Pandangan mengenai MLM oleh Dr.Mahathir 20 tahun lepas, menyatakan lebih ramai usahawan yang akan memilih MLM sebagai bisnes pada tahun 2020 sangat tepat. Kita boleh lihat pada masa sekarang. MLM berkembang begitu pesat.

 

Kenapa Berniaga Tanpa Modal – MLM Pilihan Terbaik?

  1. Tidak Perlukan Kemahiran

Kita boleh lihat bidang profesional lain memerlukan kelulusan dan kemahiran tertentu.

Berbeza dengan MLM yang boleh dibina dari kosong. Apa yang penting sentiasa berusaha untuk belajar  dapatkan prospek, jualan, (closing dan followup), kepimpinan iaitu berkebolehan membesarkan network dan kebolehan berkomunikasi.

Dalam anda mempelajari semua ini tidak bermakna tiada pulangan. Kita masih dapat menjana keuntungan biar pun tanpa modal.

Sentiasa tingkatkan kemahiran ini setiap hari, dapatkan tunjuk ajar daripada mentor, belajar daripada pembacaan, video dan pelbagai sumber lain.

 

  1. Masa

Percaya atau tidak jika anda menjalankan bisnes MLM,  kita masih berupaya bekerja atau melakukan bisnes lain.

MLM iaitu multi level marketing, maksudnya jika network anda membesar, pendapatan anda juga bertambah. Jadi fokus untuk kembangkan dan kukuhkan network.  Ini boleh dilakukan  separuh masa atau sepenuh masa.

Berniaga Tanpa Modal, Benarkah MLM Pilihan Terbaik

  1. Tanpa Risiko

Jika anda tahu memilih dijamin tiada risiko.  Pilih bisnes tanpa modal tunai. Ini lah pilihan paling tepat dan bebas sebarang risiko.

Banyak kes MLM, ahli  diminta membuat pinjaman peribadi mencecah puluhan ribu oleh upline. Elak sama sekali daripada bekerjasama dengan mereka.

Selalunya untuk berdaftar dan memulakan perniagaan MLM, hanya perlu bayar  pendaftaran ahli yang sangat rendah.

 

  1. Jutawan Paling Ramai

Pencapaian yang sangat memberangsangkan. Terbukti mereka yang capai pendapatan 6 7 angka adalah mereka yang menjalankan bisnes multi level marketing, lebih dari mereka yang bekerjaya dalam bidang profesional.

 

  1. Tinggalan Pada Waris

Network yang telah dibina boleh diwariskan kepada ahli keluarga anda. Sebesar mana yang anda bina, itu lah yang akan diambil alih oleh mereka yang tersayang.

 

Pantang Larang Dalam Berbisnes MLM

Fikiran yang menganggap anda sebagai pekerja atau ajen.  Sentiasa mengharapkan arahan daripada pihak pengurusan atau upline untuk mengerakkan bisnes anda.

Ingat, jika ini berlaku dalam bisnes sama sekali tidak akan berkembang.

 

Sebaliknya, fikirkan anda sebagai pemilik kepada sebuah empayar. Sentiasa bermatlamat untuk besarkan pengaruh dan kukuhkan kedudukan.

Seorang usahawan tidak kira MLM atau tidak,  perlu berfikir dari pespektif berbeza. Berdaya tahan, mempunyai visi. Mampu disiplinkan diri sendiri dan pandai urus masa.

 

Semoga persoalan anda tentang Berniaga Tanpa Modal, Benarkah MLM Pilihan Terbaik terjawab.

 

Hubungi Shaklee Bisnes Mentor Anda:

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *