Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

Tips ini sangat berguna untuk bina empayar dalam bisnes MLM. Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan adalah sharing, service dan sponsoring. Namun ramai yang masih tidak tahu cara yang betul-betul membuahkan hasil.

Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

 

Aktiviti Yang Wajib Dilakukan Setiap Masa.

Sharing iaitu war-war kan apa sahaja mengenai kebaikkan produk, syarikat, bonus yang dinikmati dan manfaat lain yang bakal diperolehi.

Service yang perlu diberikan kepada downline dan customer anda untuk menyelesaikan masalah mereka yang berkaitan dengan produk dan bisnes yang ditawarkan.

Sponsoring mencari mereka yang berbakat dalam dunia perniagaan dan rekrut mereka bersama anda.  Inilah Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan dan besarkan empayar anda.

 

Tips Rekrut MLM Leader

  1. Kenal dan berkawan dengan usahawan

Usahawan mempunyai satu sikap yang tidak mudah mengalah. Mereka lebih kreatif dalam menyelesaikan masalah. Mereka juga lebih peka dengan peluang, dan keuntung yang lebih besar. Jadi inilah sebabnya anda perlu Sharing bersama mereka.

 

  1. Mereka yang berkebolehan mempengaruhi orang lain.

Selalu kita tengok, sesetengah orang mampu membuatkan orang ramai percaya kepada mereka.

Walaupun mereka tidak ada jawatan tetapi masih boleh buatkan orang ramai terpengaruh dengan gaya dan

Jadi perhatikan di sekeliling anda. Pasti ada mereka yang berkebolehan seperti ini.

 

  1. Individu yang pernah terlibat dengan politik.

Individu ini mempunyai pengikut mereka sendiri.  Apa yang mereka lalukan akan jadi ikutan pengikut mereka.

Jadi cari peluang mengenali mereka dengan lebih dekat. Seterusnya sharing kebaikkan produk anda.

 

  1. Pemimpin Organisasi

Contoh Tok imam mereka lebih dipercayai.  Mereka ini juga sering diperhatikan dan selalu juga tindakan mereka jadi ikutan.

Dekati mereka yang aktif dengan aktiviti kemasyarakatan. Mereka ini semua mempunyai network/perhubungan yang lebih ramai.

 

  1. Kenali mereka yang berjaya, sentiasa  bermotivasi. 

Contoh mudah kawan-kawan anda yang berjaya dalam sukan, debat dan dalam masa yang sama berjaya dalam pelajaran. Mereka ini pasti seorang yang bermotivasi dan penuh idea untuk berjaya.

Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

 

Kesimpulannya

Tips yang disenaraikan ini bukan hanya fokus kepada bisnes MLM, malah untuk anda yang membina perniagaan sendiri. Anda perlukan ajen, stokis yang penuh dedikasi dan mempunyai pengaruh. Sebenarnya ini lebih efektif dan berdaya tahan untuk kembangkan bisnes.

Cuba buat perbanding dengan periklan seperti mengambil artis sebagai duta produk, kos lebih tinggi tetapi hasil bersifat sementara.

Selain dari usaha anda mengembangkan network, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah pastikan anda memilih syarikat yang benar-benar utuh. Tidak bergantung kepada mana-mana pengeluar dan mempunyai teknologinya sendiri.

Saya suka bandingkan dengan Shaklee kerana kemampuannya langsung tidak bergantung pada mana pihak sejak 100 tahun dahulu. Sistem bisnes tersendiri, produk yang tiada pesaing dan manfaat kepada pengedar yang terbaik. Sila rujuk >>Bisnes Shaklee<<  dan  >>Kelebihan  Bisnes Shaklee<< untuk info penuh.


Semoga Tips Perkara Wajib Untuk Berjaya Dalam Perniagaan ini membantu anda semua.

Berminat bina empayar bersama Shaklee?

 

Hubungi Shaklee Bisnes Mentor Anda:

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *