Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis

Ketahanan antibodi tubuh yang lemah boleh menyebabkan kita mudah sakit seperti demam, selsema, tonsil, sinus, dan pelbagai penyakit lain.  Selalunya rawatan doktor bagi penyakit yang disebabkan jangkitan bakteria akan diberikan antibiotik.

 

Persoalannya Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis. Saranan doktor pasti anda perlu habiskan antibiotik yang diberikan. Ini kerana dos antibiotik tersebut mengikut sukatan tertentu untuk setiap individu. Antibitiok perlu dihabiskan dalam tempoh yang ditetapkan. Dan ia  perlu diambil secara berkala.

 

Walau bagaimanapun, banyak kajian menyatakan, bakteria/kuman pada masa sekarang sudah terimun dengan bakteria baik dalam antibiotik.

 

Kesannya, semakin kerap anda mengambil antibiotik, semakin mudah  anda mendapat penyakit.

 

Pengunaan antibiotik pada masa sekarang  bukan hanya dalam ubat-ubatan, malah sangat meluas digunakan  dalam perternakkan. yang menjadi sumber makanan kita.

Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis

Penyelesaiannya, tingkatkan antibiotik badan secara semulajadi. Ambil jika betul-betul memerlukan sahaja.

 

 

Apa Punca Antibodi Lemah

Antara punca lain masalah daya tahan tubuh kita semakin menurun adalah:

  • Nutrisi harian tidak lengkap
  • Cara makan tidak sihat
  • Gaya hidup tidak aktif
  • Emosi yang tidak stabil dan tertekan
  • Tubuh terbeban dengan aktiviti fizikal yang berlebihan.
  • Kurang rehat dan tidur yang tidak berkualiti.
  • Tempat tinggal atau tempat kerja tidak bersih dan terdedah dengan sumber penyakit (bakteria/virus)
  • Mengalami penyakit yang berpanjangan dan boleh menganggu sistem kekebalan tubuh. Contonhnya, Anemia.

 

Cara Tingkatkan Sistem Imun Anda

Keadaan antibodi kita boleh ditingkatkan dengan memperbetulkan puncanya. Fahamkan punca yang disenaraikan diatas. Ubah perkara tersebut menjadi positif.

 

Bersenam secara konsistan untuk kekalkan tahap kemampuan otot dan organ tubuh berfungsi secara normal. Dan sebolehnya elakkan semua punca yang boleh menganggu sistem antibodi tubuh.

 

Aspek pemakanan contohnya, bukan hanya sekadar makan secara sihat, tetapi perlulah bernutrisi lengkap. Makan sihat bermaksud dari sumber yang terbaik, bebas racun serangga , elak Non-GMO, cara masakkan yang masih kekalkan nutrisi makanan kita. Elak gula, perasa dan perisa tiruan kerana ini semua makan parasit dalam tubuh.

 

Pilihan Terbaik Untuk Meningkatkan Antibodi Secara Semulajadi

Saranan daripada pakar nutrisi, untuk tingkatkan antibodi semulajadi kita perlukan vitamin tambahan. Ini kerana semua menu harian kita tidak dapat menyediakan nutrisi yang lengkap. Jika kita mengambil semua nutrisi yang diperlukan, tubuh kita akan memperolehi lebih kalori.

 

Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis? Jawapannya bukan saja sampai habis malah patut dijadikan amalan jika sumber antibiotik anda adalah daripada bahan semulajadi sepenuhnya. Ini sangat membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh kita.

Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis

Kesemua ini adalah saranan daripada pakar nutrisi bertaraf dunia. Kajian secara saintifik dan keberkesanannya diuji secara klinikal. Bagi ibu hamil, sangat disarankan mengambil Nutriferon dan Garlic jika demam dan batuk sebagai antibiotik semulajadi.

 

Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis

Manfaat antibiotik semulajadi seperti nutriferon selain meningkatkan antibodi tubuh, ia boleh membantu menyembuhkan penyakit.  Contohnya tonsil disebabkan jangkitan kuman dan virus. Apabila tubuh kita mampu melawan kuman tersebut, penyakit akan mudah sembuh.

 

Nutriferon juga boleh diambil oleh kanak-kanak

Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis

 

Perlukan vitamin, konsultan hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

2 Replies to “Perlu Ke Makan Antibiotik Sampai Habis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *