Kenapa Kalsium Penting

Kenapa Kalsium Penting? Kalsium bukan saja untuk kuatkan tulang dan gigi tetapi diperlukan oleh otot-otot badan untuk bekerja. Contohnya otot organ jantung untuk mengepam darah, ketika mengecut dan mengembang perlukan kalsium.

Jika kalsium dalam darah kurang, tubuh akan menyerap kalsium daripada tulang atau gigi. Dalam masa panjang, kesannya anda akan rasa sengal pada sendi dan tulang. Gigi mudah sakit. Jika keadaan semakin serius, simptom lain akan timbul. Ini lah jawapannya Kenapa Kalsium Penting – Apa Kesan Kekurangannya.

 

Apa Simptom Kekurangan Kalsium

Simptom ini terjadi tidak mengira usia. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, simptom dan gejala ini lebih serius dan kerap berlaku.

 

Adakah anda ada mengalami simptom berikut:

(+)Rasa ngilu pada punggung atau pinggang

(+) Kuku rapuh

(+) Sering sakit gigi atau gigi senang berlubang

(+) Sering cramp di bahagian kaki

(+) Selalu sakit kepala

(+) Sering berdebar

(+) Sukar tidur

(+) Sakit pada sendi

(+) Mudah sentap, gugup, cemas, mudah marah

Sekiranya anda sudah berjumpa doktor, dan doktor cakap anda OK, tiada masalah kesihatan, ini mungkin tanda anda KEKURANGAN KALSIUM.  ini lah Kenapa Kalsium Penting dan perlu pastikan diambil secukupnya.

 

Bagaimana Dapatkan Kalsium Terbaik

Badan kita tak boleh hasilkan kalsium sendiri, jadi kita perlu mendapatkannya dari makanan. Antara sumber makanan yang tinggi kalsium adalah susu segar dan  yougurt.

Kenapa Kalsium Penting

Namun tidak diketahui mineral sokongan seperti magnesium, boron cukup atau tidak untuk membantu kalsium diserap dengan optimum.

Ini kerana kadar penyerapan kalsium dalam badan tidak hanya bergantung pada kuantiti kalsium, tetapi juga semua mineral tersebut.

 

Kenapa Perlu Berhati-hati Memilih Kalsium

Terdapat sumber kalsium yang boleh membahayakan kesihatan anda. Produk kalsium yang diperbuat daripada tulang dan dolomite akan menyebabkan keracunan plumbum. Kalsium daripada sumber chelated mineral pula akan menyebabkan tubuh kita mudah menyerap logam berat dan toksin.

 

Ostematrix Lebih Dari Kalsium  > Kalsium Terbaik <

Ostematrix dihasilkan daripada tumbuhan semulajadi. Formula ostematrix dikaji secara klinikal untuk meningkatkan kadar penyerapan kalsium yang optimum. Dos yang disarankan dijamin melengkapkan sumber kalsium harian anda.

 

Siapa Sangat Memerlukan Ostemtrix

Kita sudah tahu Kenapa Kalsium Penting – Apa Kesan Kekurangannya kepada tubuh badan. Namun bagi mereka ini jika kekurangan kalsium dalam masa singkat pun boleh mendatangkan risiko yang sangat merbahaya.

  • Ibu hamil – bukan sahaja kepada ibu, malah perkembangan bayi juga terbantut, Juga ibu akan berisiko ketika proses bersalin
  • Warga tua – sangat terdedah dengan osteoporosis
  • Mereka yang terlibat dalam kemalangan – sukar memulihkan tulang yang patah.

 

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *