Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya

Rawatan luaran untuk kulit berjeragat yang biasa diamalkan adalah laser dan krim pemutih. Mana satu pilihan anda? Ada yang memilih rawatan laser, atau mengunakan produk skincare pemutih. Sebenarnya ini adalah Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya !!

Tahukah anda kedua – duanya mempunyai risikonya sendiri? Apa risiko Rawatan Kulit Berjeragat Dengan Kaedah ini?

 

Kedua-dua kaedah ini sebenarnya boleh merosakkan sel kulit anda. Bagaimana tu?

Rawatan Laser

Laser bertindak mematikan sel melanin pada permukaan kulit. Tetapi bukan hanya sel melanin, .sel kulit sekitarnya juga terdedah dan berisiko untuk termusnah.

Kesannya bahagian kulit tersebut akan kering kehitaman sebelum mengelupas.   Risiko yang mungkin terjadi adalah kulit terbakar, bengkak. Walau bagaimana pun, ada yang meyatakan rawatan laser menjadi untuk mereka.

Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya

Krim Pemutih

Anda boleh kenali krim ini dengan kesan pengelupaskan kulit yang teruk. Sebenarnya krim jeragat lebih sukar untuk memberikan kesan yang diinginkan. Dan juga tidak banyak skincare yang betul- betul berkesan, selamat dan semulajadi.

Kebanyakkan yang ada dipasaran mengandungi bahan kimia terlarang. Ya ia berkesan, namun dalam tempoh tertentu akan memberi kesan yang lebih teruk.

Sama ada jeragat semakin bertambah, berjerawat dan juga kesan terbakar. Atau pelbagai komplikasi lain akibat pengelupasan melampau. Kulit yang lebih nipis akan lebih berisiko apabila terdedah kepada sinar UV.

Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya

Sumber Utusan Online

 

Kedua-dua ini Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya, sebaiknya dielakkan sama sekali. Pilih cara yang lebih selamat dan sihat.  Elak sebarang komplikasi  kulit yang lebih serius.

 

Jadi Apakah Rawatan Kulit Berjeragat Yang Selamat dan Berkesan.

Ini saya kongsikan pengalaman sendiri bersama shaklee. Dengan hanya penggunaan YOUTH sahaja kurang berkesan. Namun ada mereka yang cukup dengan YOUTH.

Bagi saya sendiri pula masih memerlukan suplemen untuk kesan yang lebih baik.

 

Nutrisi Untuk Kulit Sihat – Kekal Awet Muda

Antara yang sangat dirasai keberkesanannya GLA complex, CoQTroll dan Collagen Powder Shaklee.

GLA -Gamma Linolenic Acid yang menyeimbangkan hormon dan melembapkan kulit dari dalam. Formula GLA complex shaklee sangat unik dan mampu menyerlahkan seri wajah anda dari dalam.

CoQTroll – C0Q10  bertindak melindungi sel kulit dari sinar UV daripada dalam.

Collagen Powder – Kita semua sangat biasa dengan fungsi kalogen untuk kulit cantik. Namun pemilihan kolagen terbaik tidak semestinya mengandungi kolagen yang tinggi.  tetapi kandungannya mengandungi bahan tertentu untuk mudah diserap. Kolagen yang tinggi boleh merbahayakn kesihatan organ hati dan buah pinggang.

Antioksidan– Banyak pilihan antioksidan yang kita ada untuk melindungi sel daripada radikal bebas. Antara yang terbaik adalah Vitamin E, Vitamin C dan yang paling kaya antioksidan adalah Vivix.

 

Skincare – Melindungi dan Merawat Kulit

Tips rawat jeragat dari Puan Mary, Guru Imej menyatakan penjagaan utama adalah memakai pelindung UV. Dengan penjagaan kulit  YOUTH set skin repair semuanya lengkap. Merawat dan melindungi.  Ini lah yang saya amalkan. Sangat berkesan untuk kulit sihat cantik dan bebas jeragat. Info lengkap YOUTH.

Ingat, pilih langkah lebih bijak, elak sama sekali Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya tersebut. Juga penting elakkan perkara yang boleh meningkatkan risiko jeragat

 

Perlukan vitamin semulajadi dan konsultansi, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

One Reply to “Rawatan Kulit Berjeragat Yang Merbahaya”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *