Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat

Susu ibu bukan sahaja perlu banyak untuk keperluan bayi sihat, tetapi juga penting bernutrisi lengkap dan pekat. Ini penting untuk tumpembesaran bayi dan meningkatkan antibodi bayi.  Apakah Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat yang berkesan?

 

Pakar nutrisi Shaklee menyarankan ibu menyusu untuk mengambil ESP secukupnya setiap hari. Kandungan ESP lengkap dengan 9 asid amino. Juga mengandungi nutrisi lain seperti kalsium dan magnesium.  Sebab itulah ESP boleh pekatkan susu ibu. ESP juga sangat berkesan untuk kecantikkan dan meningkatkan tenaga.

 

Bagi saya sendiri, kesan ESP ketika berpantang membantu mengatasi rambut gugur. Kesan yang sangat ketara sebelum dan selepas mengambil ESP. Tetapi perlu bancuh mengikut Resepi tertentu untuk lebih berkesan Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat

 

 

Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat Dengan ESP

Pengambilan ESP paling kurang 2 kali sehari dengan 2 sudu besar setiap bancuhan. Pagi dan malam. ESP perlu diambil bersama Bcomplex untuk menghasilkan susu yang pekat kekuningan. Fungsi bcomplex adalah mencernakan lemak dan menukarkan makanan kepada tenaga.

 

Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat
Warna Kekuningan adalah Normal Jika Makan B Complex

Tambahan vitamin lain seperti vitamin C akan meningkatkan sistem imun bayi. Manakala Vitalea yang mengandungi iron boleh membantu HB darah ibu dan bayi lebih stabil. Ini membantu kuning lebih cepat berkurang. Omega pula baik untuk perkembangan sel otak dan mata bayi.

Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat

 

Resipi Bancuh ESP

Ada yang mengadu kesan ESP mengemukkan mereka.  Sebenarnya ESP adalah rendah GI  dan pastinya ESP tidak mengemukkan. Masalah ini timbul disebabkan cara bancuhan ESP yang salah.

Cara minum yang betul adalah ketika perut kosong atau 2 3 jam selepas makan berat. Pengambilan ESP selepas makan nasi terutamanya, boleh meningkatkan berat badan anda.

 

Cara bancuhan iaitu Resepi Banyakkan Susu Badan Dan Lebih Pekat dengan ESP yang sebetulnya sangat penting:

  1. Elakkan membancuh ESP dengan air panas.

 

  1. Elakkan bancuhan dengan minuman yang diproses  yang mengandungi tinggi gula. Termasuk 3 in 1 seperti milo.

 

  1. Campurkan ESP dalam jus segar sahaja.

 

  1. Blend buah seperti pisang, kurma, buah tin dan kismis.

 

  1. Untuk rasa yang berbeza  boleh ditukarkan dengan buah naga atau mangga atau apa-apa jenis buahan.

 

  1. Sangat digalakkan untuk campurkan Jus segar pegaga. Pegaga dipercayai  membantu memperbanyakkan susu ibu.

 

  1. Cara bancuhan yang paling senang ibu boleh gunakan adalah fresh milk atau susu formula yang kurang atau bebas gula tambahan.

 

Ambil ESP di awal pagi sebelum  atau selepas sarapan. Namun perlu dijarakkan untuk tubuh kita tidak terlebih kalori dalam pada satu masa. Kenapa?

 

Bancuhan ESP dengan kurma, buah dan sayur sebenarnya sudah menyediakan hidangan yang lengkap.

 

Untuk kita kekal langsing, cara makan yang betul adalah makan dalam kuantiti sedikit tapi lebih kerap. Sebab itulah disarankan untuk meminum ESP selepas 2 3 jam selepas makan atau sebelum makan.

 

 

Perkara Yang Mempengaruhi Pengeluaran Susu Ibu

Emosi – Tenangkan emosi ibu dan elak stres membantu ibu lebih bertenaga dan susu dapat dihasilkan lebih banyak.

 

Disiplin menstimulasi susu – Amalkan teknik menstimulasi susu yang betul dan berdisplin sangat membantu banyakkan susu ibu.

 

Perlukan vitamin/skincare,  hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *