Vitamin Shop MizzNorra

| Sihat | Cantik | Cergas |

Vitamin Shop MizzNorra

Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi

Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi

Pemilihan set berpantang yang sebetulnya bukan hanya untuk ibu, tetapi mestilah baik untuk perkembangan dan kesihatan bayi juga. Apa yang dimakan oleh ibu, itulah yang diterima oleh bayi yang menyusu. Jadi bagaimana memilih Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi ?

 

 

Semestinya bagi Nora Set Berpantang Terbaik hanya Shaklee. Sangat baik, selamat untuk bayi dan berkesan untuk pemulihan dalaman tubuh kita.  Keberkesanannya juga  terbukti dengan kajian klinikal.

 

Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi

 

Ini adalah perkongsian Nora sendiri dengan Set Berpantang Shaklee.

 

Berat Badan

Ketika hamil sebelum bersalin berat mencecah 68kg. Selepas seminggu berat sudah turun 55kg. Bila habis tempoh berpantang, berat sudah kembali kepada asal iaitu 50kg.

 

Kulit Wajah

Kulit makin lembap dan langsung tak ada masalah jerawat. Penggunaan skincare pula hanya menggunakan Nutriwhite Essence. YOUTH belum ada lagi.

 

Badan Bertenaga

Walaupun berpantang sendiri, Nora sentiasa bertenaga, boleh memasak untuk diri sendiri dan jaga baby sendiri sepanjang tempoh berpantang.  Selalu yang menyusu mudah sakit lutut, gigi dan bahagian belakangkan, alhamdullilah Nora tak ada, cuma lenguh belakang tu biasa  bila menyusu lama.

 

Bahagian rahim pun baik, tak ada masalah, tukang urut la yang cakap. Kita sendiri mana nak tau kan.

Seingat Nora masa tu memang langsung tak demam, batuk atau selsema. Alhamdullilah sangat. Susah tau kalau kita sendiri sakit, bimbang juga berjangkit pada bayi.

 

Masalah Sembelit

Boleh dikatakan semua ibu berpantang ni ada masalah sembelit. Betul kan?. Nora memang jenis mudah sembelit. Kalau tak jaga makan, kurang air, kurang buah dan sayur memang akan sembelit. Tapi kadang kita susah nak jagat semua tu. Ada masa malas kan.

 

Sebab itu lah, langkah bijak dan terbaik sentiasa ambil suplemen. Mudah sangat dan kita pasti bebas dari sembelit.

 

Luka Bersalin

Dalam seminggu dah kering dan rasa selesa. Sebaiknya jaga betul- betul dari awal. Baru luka cepat kering. Nora tak sapu apa ubat pun, cuma pastikan lap kering selepas kita membuang. Tukar pad dengan kerap. Juga  cegah sembelit dari awal tau.

 

Menyusu Badan

Alhamdullilah susu sentiasa banyak dan pekat. Walaupun dah menyusu boleh buat stok lebih  20oz setiap hari.

 

Bayi Bebas Kuning.

Selepas lahir bayi tak ada masalah kuning, dalam 3 hari selepas tu baru nampak, tapi tak lama. Dalam seminggu dah turun dan bebas kuning, tak perlu nak ulang alik hospital untuk checkup kuning, cuma sekali je. Tapi Nora amalkan set hamil shaklee juga masa mengandung.

 

Perkembangan Bayi

Berat bayi bertambah dengan tahap yang memuaskan. Juga ketinggian sentiasa pada tahap optimum dalam graf buku bayi.

 

Ini pengalaman bersalin dan berpantang anak kedua dengan Full Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi dari Shaklee. Tak ada was-was ya.

Juga boleh tengok testimoni pengguna lain Set Berpantang Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi

 

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: