Menu Diet Untuk Kurus Yang Disaran Oleh Pakar

Masalah utama berat badan adalah kesan pengambilan kalori yang berlebihan untuk keperluan harian. Jadi pastikan menu harian yang rendah kalori tetapi bernutrisi lengkap sebagai pilihan Menu Diet Untuk Kurus – Saranan Pakar Nutrisi

 

Menu Diet Untuk Kurus Yang Disaran Oleh Pakar

Keperluan Kalori Untuk Berat Yang Ideal

Setiap individu memerlukan kalori yang berbeza mengikut keperluan masing-masing seperti:

1. Jantina

Lelaki memerlukan kalori yang lebih berbanding wanita kerana otot mereka lebih banyak.

2. Umur

Remaja memerlukan kalori yang lebih berbanding orang dewasa kersns mereka sedang membesar.

3. Aktiviti fizikal

Kalori diperlukan untuk membekalkna tenaga. Jika pekerjaan yang memerlukan fizikal seperti buruh, anda perlukan kalori lebih berbanding mereka yang bekerja dipejabat.

 

Kesan Kalori Berlebihan

Pelbagai risiko penyakit akan timbul dengan kalori yang berlebihan. Kalori ini akan ditukarkan kepada lemak dan kolestrol dalam badan. Yang sangat biasa kita jumpai adalah:

  • Kencing manis
  • Jantung
  • Hipertensi
  • Kanser (sesetengah kanser)

Kesan Kekurangan Nutrisi

Bagi kanak-kanak dan remaja kesan utama adalah membantutkan tumpembesaran mereka termasuk keupayaan mental. Manakala bagi oang dewasa akan mudah sakit sendi, emosi yang terganggu, mudah penat, susah fokus dan pelbagai lagi kesan lain. Apa yang penting adalah pastikan kalori yang secukupnya dengan nutrisi yang lengkap.

Menu Diet Untuk Kurus Yang Disaran Oleh Pakar

Suku-suku separuh ini yang anda perlu amalkan sentiasa. bagaimana untuk permulaan diet ? Ikut panduan lengkap disediakan dalam EBook Menu Detox

Bagaimana Menu Diet Untuk Kurus Yang Disaran Oleh Pakar Nutrisi

Semua tahu kalori berlebihan akan menyebabkan kegemukkan. Kalori diperolehi daripada makanan yang kita makan. Kesihatan dan tenaga dalam tubuh sebenarnya bukan hanya bergantung kepada jumlah kalori, tetapi nutrisi yang seimbang.

 

Tahukah anda kalori dan nutrisi dua keadaan yang berbeza. Pada masa sekarang, jika kita perlukan nutrisi yang lengkap, kita perlu ambil lebih makanan, maksudnya lebih kalori. Akhirnya jumlah kalori akan berlebihan dan ini lah yang menyebabkan kegemukkan. Seterusnya timbul penyakit-penyakit lain.

 

Sebab itulah, anda perlu tahu apa pilihan Menu Diet Untuk Kurus yang rendah kalori tetapi bernutrisi lengkap. Pilihan ini sebenarnya adalah cara detox yang betul.

 

 

Detox – Menu Diet Untuk Kurus Yang DiSaran Oleh Pakar Nutrisi

Cara detox yang sebetulnya bukan hanya bergantung kepada produk detok. Ia meliputi semua aspek.

 

  1. Pemakanan – Kalori mengikut keperluan dan bernutrisi lengkap

Pemilihan yang sebetulnya membantu tubuh anda mengawal lemak, kolestrol yang stabil dan nutrisi selengkapnya untuk tubuh berfungsi sebaiknya.

Cara pengambilan juga penting dalam menrangsang metabolisma yang tinggi. Caranya kurangkan kuantiti hidangan tetapi diambil dengan lebih kerap.

  1. Senaman yang konsistan

Juga merangsang metabolisma yang tinggi untuk membantu anda untuk sentiasa kurus. Melancarkan pengaliran darah dalam badan dan mengoptimunkan fungsi organ terutamanya jantung. Anda hanya perlu bersenam seperti berjoging 30 minit sehari.

  1. Suplemen – Lengkapkan nutrisi

Suplemen semulajadi adalah pilihan terbaik untuk melengkapkan nutrisi dalam tubuh kita. Dengan diet yang rendah kalori, kemungkinan anda akan kekurangan nutrisi/vitamin sangat tinggi. Nutrisi yang tidak lengkap atau kurang adalah punca kegemukkan dan penyakit dalam tubuh.

 

Tiga faktor ini amat penting untuk pastikan Diet Cepat Kurus anda lebih berkesan.

 

 

Menu Detox – Makanan Untuk Diet Cepat Kurus Yang Di Saranan Pakar Nutrisi

Panduan menu ini lengkap untuk 30 hari. Walau bagaimanapun kesannya boleh dirasai seawal 7 hari.

Sila lengkapkan maklumat ini untuk kami emailkan panduan E-BOOK Menu Detox secara percuma.

 

Perlukan vitamin semulajadi dan konsultan,

Hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *