Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu

Liang pori yang besar menampakkan kulit muka hilang serinya. Kotoran akan terperangkap lebih banyak. Ini boleh menambahkan risiko terbentuknya jerawat dan bintik hitam dengan lebih banyak. Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu ini terbukti berkesan kepada pengamalnya!!

Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu

Punca Pori Membesar

Punca pori besar pada setiap individu tidak diketahui. Namun sebab utama yang menyumbang kepada perubahan ini adalah:

 1. Kulit Berminyak

Jika anda mempunyai kulit semulajadi berminyak, selalunya akan mempunyai liang pori yang besar. Ini kerana minyak yang berlebihan, sel-sel kulit mati dan kotoran yang terperangkap menyebabkan kulit anda membengkak dan liang pori kelihatan lebih besar.

 

 1. Peningkatan Usia.

Penuaan pastinya menyebabkan kulit anda hilang keanjalannya. Dan menyebabkan pori-pori kelihatan lebih besar. Atasi masalah ini agar kita tidak tua sebelum usia.

 

 1. Jantina

Secara biologi, lelaki umumnya mempunyai liang pori yang lebih besar daripada wanita. Walau bagaimanapun, perubahan hormon, seperti kehamilan, dan haid boleh meningkatkan masalah pori besar pada wanita.

 

 1. Terdedah Sinar UV

Sinar matahari yang berlebihan akan merosakkan struktur kulit dan menyebabkan liang pori besar. Mengurangkan kolagen, elastin dan paras air dalam kulit.

 

 1. Genetik

Faktor ini tidak boleh dihilangkan sepenuhnya tetapi masih boleh dikurangkan. Amalkan penjagaan kulit dari dalam dan luaran sebaiknya untuk mengatasi masalah pori-pori.

 

Faktor utama ini ada yang boleh dielakkan seperti  pendedahan kepada sinar UV.  Faktor lain yang tidak boleh dielak tetapi sebenarnya boleh diatasi seperti hormon wanita (Jantina), boleh diseimbangkan dengan GLA complex. Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu termasuklah mencegah dan mengatasi faktor risikonya juga.

 

Penjagaan Kulit Dari Dalam

Kulit yang sihat pastinya yang dibakalkan dengan nutrisi secukupnya. Antara yang paling penting adalah antioksidan untuk melindungi sel kulit daripada radikal bebas. Dan Kolagen untuk struktut kulit yang lebih anjal.

 

Pemilihan Kolagen Yang Terbaik

Kolagen terkenal sebagai salah satu suplemen untuk kecantikan kulit. Ramai orang terutama wanita yang mengambil kolagen dalam pelbagai bentuk untuk mendapatkan kulit yang cantik.

Secara amnya, kolagen hanya diperolehi daripada haiwan, sumber utama kolagen daripada

 • Lembu
 • Ayam
 • Ikan
 • Membran kulit telur

 

Namun, tahukah anda bahawa kolagen mempunyai 16 jenis yang berbeza? Malah fungsi kolagen juga berbeza, bukan sekadar untuk kulit sahaja. Jenis kolagen yang terbaik adalah Jenis 1 yang diperolehi dari sisip ikan. Kolagen jenis ini paling senang diserap oleh tubuh, serta dari jenis 1 juga boleh ditemui dalam tubuh manusia sendiri.

 

Oleh itu, kolagen ikan sangat sesuai dan berguna untuk kita dari hujung rambut ke hujung kaki, baik kulit, tulang, rawan. Terutama jika anda mahu mendapatkan kulit cantik, kuku dan rambut yang kuat dan sihat, pilihlah kolagen Jenis 1. >> Kolagen Terbaik<<

 

Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu
Kajian secara klinikal menunjukkan perubahan kulit wajah hanya 8 MINGGU

Pemilihan Antioksidan

Kenapa antioksidan sangat penting.Bagaiamana anda memilih antioksidan? Antioksidan sangat penting untuk melawan radikal bebas dan bertindak sebagai agen anti penuaan. Antioksidan yang terbaik boleh diperolehi daripada sumber sayuran dan buahan.

 

Sumber antioksidan tertinggi boleh diperolehi daripada jenis anggur merah (muscidine grapes). Kebaikkan antioksidan bukan hanya melidungi sel kulit, malah kesihatan organ dan tubuh yang meneyeluruh. Secara klinikal dan saintifiknya sangat disarankan pengambilan Vivix. Antioksidan terbaik.

 

 

Penjagaan Kulit Luaran

Penjagaan kulit luaran juga sangat penting agar kulit sentiasa bersih. Kulit yang bersih akan bebas daripada jangkitan kuman dan lebih mudah untuk proses pemulihan pori.  Pilih skincare  semulajadi dan sesuai untuk jenis kulit anda untuk penjagaan lengkap:

 1. Mencuci
 2. Pemakaian Toner
 3. Serum
 4. Pelembap yang mengandungi SPF 50
 5. Dan juga krim malam untuk pemulihan yang lebih efektif.
 6. Amalkan scrub dan masker 3 -4 kali seminggu

 

Petua Dari Bahan Semulajadi – Srub & Masker

 1. Lemon – Kaya dengan vitamin C untuk merangsang pebghasilan kolagen. Juga bertindak sebagai antioksida.

 

 1. Ais – Urut pada wajah selama 15 minit sangat baik untuk merangsang pengaliran darah seterusnya membaiki struktur kulit untuk lebih anjal.

 

 1. Telur – Kaya dengan protein yang berguna untuk pemebentukkan sel-sel baru.

 

 1. Cuka Epal – Asam dalam cuka epal mampu bertindak menghapuskan bakteria. Ini boleh mencegah jerawat seterusnya membantu untuk kecilkan pori.

 

 1. Madu – Bertindak sebaga antioksidan untuk kesihatan kulit. Mdu juga boleh mencerahkan dan menyihatkan kulit kusam. Pori kulit juga akan mengecil.

 

Inilah Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu iaitu memerlukan penjagaan  luaran kulit dengan skincare semulajadi dan pengambilan suplemen untuk kesihatan dalaman kulit. Juga penting untuk atasi  faktor-faktor pori membesar.

Apa Kata Mereka

Tips Kecilkan Pori Hanya 8 Minggu

Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu

 

Perlukan vitamin semulajadi dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

2 Replies to “Tips Kecilkan Pori Wajah Hanya 8 Minggu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *