Buasir Lepas Bersalin – Cara Berkesan Hilangkan Bengkak Berdarah

Buasir lepas bersalin terjadi akibat proses meneran dan tekanan dari bayi. Kebanyakkan ubat yang dibekalkan jika buasir selepas bersalin hanya lah penahan sakit. Ubat ini tak boleh menyembuhkan, cuma melegakan sakit seketika.

Walau bagaimana pun, untuk atasi keradangan atau bengkak buasir, anda perlukan mineral tertentu untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Keadaan buasir lepas bersalin sama seperti kebiasaan buasir. Namun kesakitan buasir lepas bersalin pasti lebih perit, kerana ditambah dengan luka bersalin.

 

Buasir-Lepas-Bersalin

 

Langkah Penyembuhan Buasir Lepas Bersalin

1. Pastikan pemakanan dijaga dari awal.

Perkara ini amat penting untuk mencegah sembelit. Najis yang keras akan menambah luka bersalin dan buasir anda. Penting pengambilan air kosong secukupnya.

 

2. Ambil ubat pelembut najis

Persediaan awal ini penting agar sembelit anda betul-betul dapat dielakkan. Sebaiknya ambil seawalnya selepas bersalin untuk pastikan anda membuang setiap hari. Atau pilih suplemen semulajadi yang tidak memudaratkan bayi yang menyusu.

 

3. Suplemen untuk cegah sembelit, menyembuhkan luka dan bengkak buasir.

Luka bersalin dan bengkak buasir perlukan mineral tertentu untuk proses penyembuhan yang optimum. Ingat, sebarang ubat penahan sakit langsung tidak membantu untuk sembuhkan buasir lepas bersalin.

 

4. Ubat sapu

Penting untuk menghalang jangkitan kuman dan redakan bengkak pada bahagian luaran. Dapatkan pemeriksaan dan nasihat doktor jenis ubat yang sesuai.

 

5. Bertungku

Amalan bertungku disekitar dubur juga membantu untuk legakan ketegangan saraf dan bengkak buasir. Lakukan ikut keselesaan anda.

 

Atasi Sakit Buasir Lepas Bersalin Dengan Shaklee

Shaklee sangat membantu untuk menyembuhkan buasir lepas bersalin dengan berkesan. Mineral penting yang diperlukan untuk menghilangkan bengkak dan luka buasir adalah:

 

Zink – Mempercepatkan penyembuhan luka

Ostematrix – Mencegah sembelit, melawaskan sistem pembuangan dan pengecutan otot otot rektum dengan baik.

Omega – Mengatasi keradangan dan bengkak rektum .

Alfafa – Menjaga kesihatan dan kurangkan tekanan pada usus.

Vivix – Memulih sel luka dengan cepat dan menjaga kesihatan sel secara menyeluruh.

 

Kesemua suplemen ini juga sangat baik untuk bayi menyusu. Membantu perkembangan bayi dengan lebih sihat. Ini terbukti secara kajian klinikal dan lulus KKM.  Anda juga digalakkan untuk mengambil set bersalin Shaklee agar pemulihan selepas bersalin lebih cepat.

 

Perlukan vitamin semulajadi dan  konsultan,

Hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *