Perniagaan Mudah – Bukan Hanya Tanpa Modal Tapi Evergreen

Ramai diantara kita merancang untuk mula berbisnes atau memulakan perniagaan baru.  Perkara yang selalu difikirkan apakah jenis perniagaan mudah yang mendatangkan keuntungan besar. Terutamanya mereka yang bekerja, pasti mahukan Perniagaan Mudah – Bukan Hanya Tanpa Modal Tapi Evergreen. Ya, evergreen!

Perniagaan Mudah-Bukan-Hanya-Tanpa-Modal-Tapi-Evergreen

 

Ciri-ciri Peniagaan Mudah

Kriteria Perniagaan mudah itu sendiri ialah evergreen, maksudnya sentiasa segar tak lapuk di zaman. Antara ciri-ciri lain:

  1. Diperlukan oleh semua golongan

Setiap lapisan perlukan produk anda tidak kira masa.

 

  1. Tidak terikat dengan  trend semasa

Maksudnya bukan produk viral yang dicari pada satu masa.

 

  1. Tanpa modal

Ciri utama yang perlu anda fikirkan sebelum mula berbisnes.

 

  1. Sistem syarikat berkeupayaan tinggi

Sistem perniagaan yang stabil, adil dan mantap. Memiliki pusat pembangunannya (RND) sendiri, bukan hanya mengeluarkan produk. Anda hanya perlu menjalankan tugas anda dalam melakukan jualan, pastinya ini perniagaan mudahkan.

 

  1. Sistem online yang stabil

Bagi mereka yang terikat dengan waktu bekerja, pasti hanya perniagaan online pilihan paling tepat. Jadi anda patut mengkaji bagaimana sistem online yang disediakan oleh syarikat. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna kita tiada tempat untuk dituju. Pastikan kewujudannya didepan mata!!

 

Perniagaan Mudah-Tanpa Modal

 

Perniagaan Mudah-Evergreen Wajib Memenuhi 3 Perkara Ini

 

  1. Tiada Pesaing

Bagaimana yang dikatakan tiada pesaing. Sedangkan produk yang dihasilkan semuanya dikatakan mampu memberi manfaat yang sama.

Disinilah memerlukan kebijaksanaan anda sebagai rakan kongsi/ajen. Pilihan yang tepat adalah dilihat pada keupayaan dan keunikkan syarikat itu tersendiri.

Perbandingan mudah boleh dilihat pada kelebihan produk. Contohnya suplemen semulajadi. Banyak suplemen yang dilabelkan semulajadi. Namun bagaimana kualiti bahan asas yang digunakan. Apakah bukti yang menunjukkan produk mereka adalah yang terbaik. Kelebihan yang tidak ada pada pesaing akan memudahkan anda melakukan jualan. Ini lah yang dikatakan Peniagaan Mudah.

 

  1. Keupayaan

Keupayaan ini boleh dilihat kepada rekod kejayaan syarikat tersebut. Berapa lama syarikat telah ditubuhkan. Apakah yang disediakan untuk ajen mereka. Bayaran yang berbaloi dan melebihi kehendak kita juga boleh dikatakan perniagaan mudah.

 

  1. Jaminan Keselamatan Dan Keberkesanan Keatas Pengguna

Pastikan apa yang disediakan memberi manfaat sebetulnya untuk pengguna. Ingat, lulus KKM tidak semestinya selamat, ada juga yang memudaratkan kesihatan. Sebab itu ada kes produk yang ditarik balik kelulusannya.

 

Jadi anda perlu bijak memilih agar usaha anda tidak sia-sia dipertengahan jalan akibat kelemahan syarikat. Perkara ini akan menghindarkan kita daripada perasaan bersalah dan perniagan mudah untuk dikembangkan.

 

Persoalannya apakah perniagaan mudah dan evergreen yang memenuhi kesemua kriteria diatas.  Disini contoh yang boleh anda jadikan rujukkan untuk  memilih >>perniagaan anda !!

 

 

Hubungi Shaklee Bisnes Mentor Anda:

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *