Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat – Wajib 2 Perkara

Saya percaya ramai diantara kita nak tahu Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat. Apa pun cara yang diamalkan pastikan kesihatan adalah yang utama. Ini kerana terlalu banyak produk kecantikkan yang boleh membahayakan kesihatan seperti merosakkan buah pinggang, kulit melecur akibat penggunaan bahan kimia berbahaya.

Apa yang saya kongsikan ini adalah sangat berkesan dan senang diamalkan oleh kita semua. Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat ini pastinya dengan produk Shaklee. Bagi mereka yang penah cuba tapi tak menjadi tu boleh ikut langkah yang saya kongsi sampai habis tau.

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat – Wajib 2 Perkara

Kecantikkan Dari Dalam

Sesetengah diantara kita hanya mementingkan penjagaan kecantikkan wajah dengan penggunaan skincare sahaja. Ini punca kenapa produk skincare yang digunakan tidak berkesan, malah lebih teruk jika tersalah pilih.

Ketahui bagaimana struktur kulit terbentuk. Apa yang diperlukan untuk kulit tegang dan anjal. Secara asasnya, kesihatan dan kecantikkan kulit perlu dilengkapkan dengan nutrisi tertentu untuk mengekalkan sel kulit yang sihat dan berseri. Antaranya:

 1. Protein

Sangat penting untuk pembentukkan sel baru yang sihat dan dapat berfungsi dengan baik. Sumber protein yang terbaik adalah berasaskan tumbuhan yang bebas kolestrol seperti ESP.

 1. Kolagen

Membentuk struktur kulit lebih elastin dan fleksibiliti serta kelihatan anjal. Ia penting apabila kulit meregang akan kembali kepada bentuk asal. Sumber kolagen hanya diperolehi dari haiwan, seperti sisik ikan. Pemilihan kolagen yang terbaik bukan dengan kuantiti kolagen yang tinggi namun kadar serapan oleh badan. Collegan Powder Shaklee adalah diformula dengan campuran yang istewa untk meningkatkan kualiti serapan dalam badan.

Kehilangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit berkedut dan timbul garis halus. Selain itu, kolagen turut memainkan peranan penting terhadap tulang.

 1. Antioksidan

Memelihara dan mencegah sel-sel rosak akibat serangan radikal bebas. Pilihan antioksidan yang terbaik hanyalah Vivix, atau anda boleh memilih Vitamin E & Vitamin C.

 1. CoQ10

Sebatian yang berada dalam mitokondria sel perlu untuk menghasilkan tenaga. CoQ10 juga melindungi sel-sel daripada kerosakan oksidatif dan bakteria atau virus penyebab penyakit, juga melidungi sel dari sinar UV dari dalam. Shaklee menyediakan COQ10 tambahan dengan CoQtrol-Plus.

 1. Hormon

Kecantikkan kulit sangat dipengaruhi oleh kestabilan hormon dalam badan. Wanita memerlukan hormon estrogen untuk kulit cantik, keanjalan payudara dan punggung. Jika estrogen berlebihan pula boleh menyebabkan kanser. Sebab itu yang penting adalah menjaga kestabilan paras hormon yang sihat. Pilihan yang tepat untuk kestabilan hormon adalah GLA complex.

Kesemua ini boleh dilengkapkan dengan suplemen semulajadi agar kesihatan kulit terus terpelihara. Kulit yang sihat pasti kelihatan muda berseri. Dan ini adalah perkara utama Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat, pantas dan berkesan.

Pemilihan Skincare Yang Terbaik

Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat juga sangat bergantung kepada penggunaan skincare yang baik. Skincare bertindak balas dengan pantas dari luar. Sebab itu kita boleh lihat mereka yang tersalah memilih produk yang merbahaya, kesan boleh dilihat seawal 2-3 hari. Perubahan yang sangat ketara hasil dari tindak balas bahan kimia yang kuat. Seterusnya pengelupasan, merah terbakar atau keadaan jerawat yang semakin teruk akibat tindak balas dari skincare yang digunakan.

Set Asas Skincare:

 1. Mencuci – Pencuci muka yang sebaiknya adalah berasaskan minyak. Kesan permukaan kulit yang berminyak dan kotor lebih efektif dengan pencuci muka yang berasaskan minyak. Amalkan ‘double-cleanser’ iaitu pembersihan 2 kali untuk kulit betul-betul bersih terutamanya mereka yang bersolek.
 1. Toner – Membersihkankotoran yang tertinggal, melembapkan dan meneutralkan pH kulit.
 1. Krim pelembap dengan pelindung  UV – Melindungi dan melembapkan kulit dari terhidarasi.
 1. Krim malam – bertindak membaiki sel kulit untuk lebih sihat, proses pembentukkan sel kulit berlaku ketika tidur malam. Sebab itu pentingnya membekalkan sel kulit dengan krim yang mengandungi tinggi nutrisi.

Kulit wajah kita sentiasa terdedah dengan persekitaran yang pasti tercemar. Sebab itu amat penting kita mengamalkan kesemua penjagaan asas ini.

Kesimpulannya, kecantiikan memerlukan penjagaan yang rapi dari dalam dan luar. Tubuh sihat kulit akan cantik. Sebab itu penting untuk kekal cantika awet muda, kita tak boleh abaikan cara hidup sihat. Amalkan senaman juga penting selain Cara Melicinkan Kulit Muka Dengan Cepat yang saya kongsi diatas.

Berapa Lama Boleh Tengok Perubahan?

Bergantung kepada individu dan peringkat umur ini. Tindak balas setiap orang berbeza. Kitaran sel kulit kita akan diperbaharui mengikut:

 • Peringkat bayi selang 14 hari.
 • Umur ketika 20 an selang 28 hari
 • Peringkat 30 an keatas pula 56 hari
 • Umur 50 keatas sudah tak ada proses pembaharuan kulit. Sebab itu parut akan kekal.

Kebiasaannya kesan pengambilan vitamin dan skincare shaklee sudah boleh dilihat seawal 3 hari. Nutrisi yang lengkap dari dalam dan luar boleh membantu mempercepatkan proses pembaharuan kulit.

Mereka Yang Berjaya Merawat Kulit Dengan Set Kecantikkan Shaklee

Beribu testomoni mereka yang berjaya merawat kulit bermasalah dengan set kecantikkan Shaklee. Ini antaranya mereka yang menggunakan Shaklee. Zarina-kesan seawal 3 hari hanya dengan produk kecantikkan Shaklee

cara-melicinkan-kulit-dengan-pantas

Perubahan kulit wajah Master Rozyta dalam masa sebulan dengan produk kecantikkan iaitu suplemen dan skincare Youth Shaklee.  Perubahan yang sangat ketara, walaupun sudah berumur 50-an, tetapi masalah jeragat beliau masih boleh dihilangkan.

cara-melicinkan-kulit-dengan-pantas

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *