Cara Meningkatkan Kesuburan Sperma Dan Tempoh Ereksi

Kesuburan sperma adalah berkait dengan kesihatan reproduktif lelaki untuk mendapatkan zuriat. Apa yang perlu anda tahu Cara Meningkatkan Kesuburan Sperma?

cara-meningkatkan-kesuburan-sperma-dan-tempoh-ereksi-1

Kesuburan sperma atau kesuburan lelaki adalah keupayaan testis menghasilkan sperma yang sihat dengan kuantiti dan kualiti yang baik.

Ereksi pula keupayaan lelaki untuk ejakulasi bertahan lama untuk memuaskan pasangan anda  mencapai orgasma.

Kebanyakkan ubat yang ada dipasaran lebih kepada daya tahan ejakulasi sahaja. Campuran yang dihasilkan juga was-was kerana boleh dikatakan semuanya mengandungi steroid untuk kesan pantas.  Namun sangat membahayakan kesihatan diri sendiri dan sperma yang dihasilkan.

Kesuburan Lelaki – Kualiti dan Kuanti Sperma Yang Sihat

Masalah kesuburan sperma adalah berpunca daripada:

  1. Jumlah sperma yang sedikit
  2. Penghasilan bentuk sperma yang tidak normal, kecacatan fizikal.
  3. Kurang keupayaan untuk bergerak dan maju untuk menembusi ovum.

cara-meningkatkan-kesuburan-sperma-dan-tempoh-ereksi-2

Perkara ini dipengaruhi oleh masalah kesihatan seperti testis, hormon, kekurangan nutrisi dan kesihatan tubuh badan (antaranya darah tinggi dan diabetes)

Faktor Yang Mempengaruhi Kesuburan Sperma Dan Tempoh Ereksi Lelaki

  1. Senaman yang konsistan – Bukan hanya penting untuk kesihatan tubuh, malah mempengaruhi kesihatan reproduktif lelaki (tempoh ereksi) dan kesuburan sperma
  2. Penggunaan pelincir – Mengurangkan keupayaan sperma untuk menembusi ovum
  3. Pemakanan – Kesuburan sperma sangat dipengaruhi oleh diet individu. Kajian telah membuktikan dengan pengambilan nutrisi tertentu mampu meningkatkan kesuburan sperma. >>Mineral untuk kesuburan sperma-Vitamin E dan Zinc<<
  4. Kesihatan sistem reproduktif – Keadaan testis, zakar akan mempengaruhi kualiti sperma yang dihasilkan. Masalah ini juga boleh berpunca dari masalah kesihatan lain seperti darah tinggi, diabetes, kanser.
  5. Alkohol dan merokok – Kajian membuktikan pengambilan alkohol dan nikotin menyebabkan kesuburan sperma semakin merosot.
  6. Jenis pakaian – Seluar yang terlampau ketat boleh menggangu kesihatan testis seterusnya mempengaruhi masalah kesuburan.
  7. Alatan elektronik – Kesan gelombang (handphone, etc) yang terhasil terbukti menjejaskan kesuburan sistem reproduktif. Jangan amalkan handphone setiasa didalam poket seluar.

Vivix Meningkatkan Kesihatan Salur Darah Pada Zakar – Ereksi Lebih Lama

Kesihatan salur darah dalam sistem reproduktif lelaki memainkan peranan penting terhadap tempoh ejakulasi seseorang. Juga rangsangan tertentu.  Salur darah yang sihat akan membantu meningkatkan keupayaan anda ketika bersama pasangan.

Sebab itu kebanyakkan orang lama mengatakan urut zakar mampu mengembalikan keupayaan lelaki. Urutan membetulkan urat saraf mampu melancarkan pengaliran darah jika betul kaedahnya.

Cara-Meningkatkan-Kesuburan-Sperma-Dan-Tempoh-Ereksi

Namun sebenarnya berisiko memburukkan lagi keadaan jika tersalah langkah. Pilihan yang lebih bijak dan berkesan adalah dengan mengambil Vivix yang boleh membantu memulihkan sel dan salur darah diseluruh badan, termasuk pada sistem reproduktif lelaki.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *