Cerahkan Bawah Mata Dalam 2 Hari

Masalah gelap bawah mata dan eyebag pastinya menggangu personaliti anda. Lingkaran yang nampak jelas menampakkan anda lebih berusia.  Bagaimana cara nak cerahkan bawah mata dengan pantas ?

cerahkan-bawah-mata-dalam-2-hari

 

Ketahui Punca Lingkaran Gelap – Anda Boleh Cerahkan Bawah Mata Dalam 2 Hari

Atasi atau elak punca-punca ini boleh membantu anda menghilangkan lebam dan mencerahkan bawah mata dengan lebih efektif.

 1. Tidur Tidak Berkualiti

Jika berlarutan dalam tempoh yang lama, kesan hitam bawah pasti lebih ketara. Bergantung kepada individu, ada yang sangat ketara dan ada mereka yang kurang terkesan dengan keadaan ini. 

 

 1. Keturunan

Tidak dinafikan genetik menyumbangkan kepada masalah ini. Namun keadaan ini masih boleh diatasi atau dikurangkan.

 

 1. Stres

Faktor stres bukan hanya menyebabkan anda sukar untuk tidur, malah menggangu sistem penghadaman, keupayaan hati dan jantung untuk bekerja secara normal. Lama kelamaan kesihatan anda mula terganggu dan timbul masalah gelap bawah mata.

 

 1. Faktor Kerja

Jenis pekerjaan yang terpaksa menggunakan laptop sepanjang masa akan membebankan otot-otot sekeliling mata ini. Faktor ini boleh menyumbang kepada eyebag kerana pengaliran darah dibahagian mata sedikit terganggu.

cerahkan-bawah-mata-dalam-2-hari-1

 1. Masalah Kesihatan Hati

Hati merupakan tempat darah anda diproses dan menyahtoksin dalam darah. Toksin ini lah yang menyumbang kepada masalah anda. Buktinya ramai yang mengamalkan detok hati dan tubuh, wajah mereka lebih berseri dan pada masa yang sama cerahkan bawah mata.

 

 1. Alahan

Penyakit keturunan yang dihadapi ramai orang tetapi ini bukan masalah besar. Perkara ini boleh diatasi dengan berkesan jika anda berdisiplin. Caranya kenal pasti punca alahan anda dan elak!  Dan perlu jaga  kesihatan sebaiknya.

 

 1. Kekurangan Vitamin

Ramai yang tidak sedar sebenarnya kekurangan vitamin/nutrisi punca utama terjadinya penyakit dan juga masalah lingkaran gelap bawah mata. Masalah kesihatan seperti alahan, masalah hati, stres boleh diatasi dengan pengambilan vitamin semulajadi yang tertentu. 

Begitu juga untuk cerahkan bawah mata dan kesihatan kulit,  dijamin  boleh diatasi dengan vitamin secukupnya. Pilihan paling tepat untuk cerahkan bawah mata dengan pantas dan berkesan. Terdapat kajian yang membuktikan jenis-jenis vitamin tertentu terbukti berkesan cerahkan bawah mata. Antaranya Vitamin A, C, E dan K.

 

 

Amalan Yang Membantu  Kecantikkan Wajah Dan Mata Anda

 

 1. Tidur Secukupnya

Walaupun kita sudah berusia tidak semestinya perkara ini boleh diabaikan. Ini kerana tidur malam yang berkualiti amat penting untuk kekalkan kesihatan tubuh. Sistem pemulihan dalam tubuh bekerja dengan lebih efektif ketika kita tidur malam. Fikirkan jika waktu tidur anda sentiasa terganggu, saya jamin penampilan anda juga merosot. Bukan hanya kawasan bawah mata, daya fokus dan tindakkan anda akan bermasalah.

 

 

 1. Air Kosong

Semua orang tahu kepentingan air kosong terutama untuk kecantikkan kulit. Namun masih ramai tidak endahkan saranan ini. Pada awal remaja mungkin kesannya tidak ketara. Apabila usia mula meningkat kepada 30 an, kesan akan nampak lebih jelas. Kulit akan kering dan lebih sensitif dibawah mata jika anda dehidrasi.

 

 

 1. Gula dan Garam

Dua perasa dalam makanan harian yang susah untuk ditinggalkan namun saya percaya kita boleh kurangkannya. Gula adalah makanan kepada parasit dalam tubuh dan boleh menyebabkan pelbagi masalah kesihatan lain. Begitu juga garam berlebihan, ia mendorong aktiviti pengumpulan air dalam badan yang tidak normal di antara tisu dan rongga badan. Kedua-duanya boleh menyebabkan masalah tekanan darah tidak normal seterusnya memburukkan lagi masalah eyebag dan hitam bawah mata anda.

 

 

Cara Cerahkan Bawah Mata Dalam 2 Hari

 

Tips yang dikongsikan ini daripada mereka yang berjaya mencerahkan bawah mata mereka dengan pantas hanya dengan penggunaan Vitamin Shaklee. Bukan sekadar mencerahkan bawah mata malah membantu mengurangkan garis halus. 

 

 • Vitamin A – Penting untuk kesihatan kulit. Kekurangan Vitamin A kulit lebih nipis dan kering.
 • Vitamin E– Membekalkan antioksidan yang tinggi untuk memelihara sel kulit
 • Vitamin C – Merangsang pembentukkan kolagen dan menghalang pembentukkan dark circle
 • Kolagen – Menyihatkan dan menganjalkan struktur kulit, hilangkan garis atau kedutan pada wajah
 • DTX Complex – Menyihatkan sel-sel hati yang penting untuk detokfikasi toksin dalam darah

 

YOUTH EYE TREATMENT- Terbukti Boleh Cerahkan Bawah Mata Dalam 2 Hari 

cerahkan-bawah-mata-dalam-2-harii

YOUTH Eye treatment – Formulasi lengkap untuk kesihatan sel kulit disekeliling mata. Kesan cerah bawah mata dengan penggunaan YOUTH EYE TREATMENT boleh dilihat seawal 2 hari.

cerahkan-bawah-mata-dalam-2-hari-berkesan

Sel kulit disekeliling mata lebih nipis dan sensitif, penggunaan produk yang tidak terjamin boleh memburukkan keadaan hitam bawah mata anda. Jadi sila berhati-hati!!.

cerahkan-bawah-mata-dengan-berkesan

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *