Jamu Moden Untuk Wanita

Ramaikan wanita memilih jamu untuk kesihatan terutamanya aset wanita. Pilihan Jamu Moden Untuk Wanita dipasaran pada masa sekarang juga sangat banyak. Adakah terbukti jamu moden baik untuk wanita terutama penjagaan aset penting kita?

jamu-moden-untuk-wanita-bahaya

Kepercayaan Tentang Jamu

Jamu dipercayai membantu wanita untuk kekalkan kesihatan dan kecantikkan serta bahagian intim. Antara:

  • Atasi keputihan
  • Stabilkan hormon dan haid
  • Badan kekal bertenaga
  • Membaiki masalah kesuburan wanita
  • Mencantikkan kulit 
  • Turunkan berat badan
  • Mengetatkan dan menganjalkan aset wanita

Kenapa Jamu Tradisional Moden Merbahaya

Jamu moden asalnya jamu atau herba tradisional yang diproses atau dikilangkan untuk dikomersialkan. Jadi jamu ini perlu dipastikan penggunaannya untuk tempoh jangka panjang. Keadaan ini memerlukan bahan pengawet untuk jangka hayat jamu lebih lama.

 

Jamu tradisional pula mereka sepenuhnya menggunakan tumbuhan herba semulajadi yang disediakan sendiri untuk diamalkan tanpa sebarang bahan tambahan.

 

Apa yang membimbang, jamu pada masa sekarang sudah tidak sama seperti jamu yang dihasilkan oleh orang-orang dulu. Banyak bahan terlarang digunakan untuk memberikan kesan yang pantas, bukan sekadar pengawet.

 

Bukti ini sentiasa didedahkan oleh kementerian kesihatan atau pihak yang bertanggungjawab. Kita boleh lihat banyak perkongsian daripada doktor-doktor yang merawat pesakit akibat kesan pengambilan jamu tradisional ini.

Jamu-moden-untuk-wanita

jamu-untuk-wanita

 

Walaupun produk yang dikeluarkan mempunyai kelulusan KKM, ia tidak menjamin keberkesan dan manfaatnya untuk pengguna. Apatah lagi sesetangah jamu yang dipasarkan tanpa sebarang kelulusan KKM dan disenarai hitamkan.

Perkongsian kisah benar oleh pakar kesihatan kesan mereka yang mengamalkan jamu

‘Jamu Moden’ Yang Diakui Oleh Kementerian Kesihatan Dan Komuniti Kesihatan Antarabangsa

“Jamu Moden Untuk Wanita” yang terbaik dan menjadi pilihan ramai wanita untuk kekalkan kecantikkan dan kesihatan, termasuk mengoptimumkan fungsi bahagian intim pastinya SHAKLEE. Dijamin 100% selamat dan berkesan yang diuji secara klinikal. Dihasilkan oleh saintis dunia. Antara keperluan utama untuk wanita adalah:

 

GLA – Menstabilkan hormon untuk mengoptimumkan fungsi tubuh wanita, termasuk sistem reproduktif dan kesuburan wanita. Mengatasi masalah keputihan, membetulkan kitaran haid, atasi masalah sengugut. Juga memberi kesan untuk kulit glowing dan pudarkan jeragat.

Alfafa – Dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Baik untuk meneutralkan asid dalam darah. Kesannya mengatasi masalah resdung, kegatalan faraj, menganjalkan aset wanita.

CoQ-Troll – Kekal bertenaga dan cergas walaupun anda sibuk bekerja dan menguruskan keluarga

Kolagen – Terbukti manfaatnya dalam mencantikkan dan anti penuaan kulit wajah, hilangkan jeragat, pudarkan parut, hilangkan garis penuaan dan lembapkan kulit secara semulajadi.

Vitamin C – Antioksidan yang sangat penting untuk membantu meningkatkan antibodi tubuh dan merangsang kolagen dalam badan.

 

Kesemua ini tiada pantang yang spesifik untuk diamalkan. Kecuali GLA tidak dibenarkan untuk wanita hamil. Tidak seperti jamu tradisionla yang perlu mengamalkan pantang tertentu.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *