Ubat Migrain Semulajadi – Dijamin Berkesan

Migrain disebabkan oleh saluran darah dibahagian kepala mengembang lebih besar daripada keadaan normal. Oleh itu, urat saraf yang berfungsi mengesan rasa sakit akan lebih terangsang, menyebabkan timbulnya sakit kepala. Persoalannya kenapa salur darah mengembang dan tegang? Dan apa Ubat Migrain Semulajadi – Dijamin Berkesan ?

rawat-migrain-sakit-kepala

Migrain boleh berulang-ulang. Selalunya terjadi  pada sebelah kepala kiri atau kanan, kemudian boleh melarat di kedua-dua belah.  Pencetus migrain boleh jadi dari stres, silauan cahaya, bauan dan bunyi bising.

Tabiat Yang Menyumbang Kepada Sakit Migrain

Keadaan salur darah, bukan hanya di kepala tetapi seluruh tubuh pastinya dipengaruhi oleh kesihatan seseorang. Tubuh yang sihat pula tidak lari daripada gaya hidup anda.

Beberapa perkara yang menyebabkan serangan migrain antaranya:

 • Stress atau tekananyang terlampau
 • Pengambilan alkohol
 • Tabiat merokok
 • Sesetengah makanan seperti coklat, keju, kopi dan tehdengan kuantiti yang banyak yang mempengaruhi tekanan darah.
 • Tidak cukup tidur atau tidur malam yang tidak berkualiti.
 • Perubahan hormon  ketika haid
 • Pengambilan ubatan tertentu terutamanya yang mempengaruhi hormon seperti pencegahan kehamilan, tiroid.

Jadi kenal pasti punca migrain anda, dan elakkan perkara tersebut antara Ubat Migrain Semulajadi Yang Dijamin Berkesan dan sangat penting.

Jenis Migrain

Terdapat dua jenis migrain. Migrain biasa dan migrain klasik.

 1. Migrain Biasa

Sakit kepala tanpa simptom atau terjadi dengan tiba-tiba. Lebih kerap terjadi pada wanita berbanding lelaki.

 1. Migrain Klasik

Simptom yang selalu terjadi sebelum migrain jenis ini menyerang seperti nampak silauan cahaya, garisan zigzag, penglihatan berbayang, kebas, pening, dan sukar bercakap dengan jelas.

Tanda Sakit Kepala Yang Merbahaya

Selain migrain, sakit kepala boleh menunjukkan simptom kepada penyakit lain yang lebih serius. Jika ini berlaku dapatkan pemeriksaaan doktor yang lebih menyeluruh

 • Sakit kepala berpanjang
 • Rasa sakit kepala disertai muntah dan mual
 • Sakit kepala yang berulang-ulang
 • Leher kejang atau kaku ketika sakit kepala
 • Menganggu penglihatan
 • Rasa sakit yang tiba-tiba.

Ubat Migrain Semulajadi – Dijamin Berkesan Dan Terbaik

Migrain boleh dikawal dan dicegah dengan amalan gaya hidup sihat termasuk pemakanan harian kita.

Kenal pasti punca yang menyebabkan anda mula sakit kepala dan elakkan. Seterusnya jaga pemakanan sebaiknya. Jadikan aktiviti fizikal seperti jogging sebagai rutin.

Pemakanan tambahan yang sangat membantu menghilangkan migrain adalah nutrisi untuk kesihatan saluran darah. Antaranya:

 1. B complex – Lengkap dengan kesemua Vitamin B yang sangat penting untuk nutrisi sel sel otak. Vitamin B2 iaitu Riboflavin dan vitamin B6 iaitu Pyridoxine membantu menghilangkan sakit kepala dan migrain.

 1. Ostematrix – Kaya dengan kalsium, Vitamin D, magnesium dan boron. Gabungan ini lengkap untuk meningkatkan kadar serapan kalsium dalam darah yang penting untuk fungsi organ seperti jantung (mengempang darah). Magnesium penting untuk memelihara salur darah daripada tegang/kejang yang menyebabkan migrain.

 1. CoQ-Troll – Mengandungi CoQ 10 yang sangat penting untuk membekalkan tenaga kepada sel (mitokondria). Sel yang sihat bertenaga penting untuk sel-sel iaitu salur darah dalam tubuh berfungsi secara normal. Kekalkan tenaga anda ditahap optimum.

 1. Vivix – Mengandungi antioksidan yang sangat tinggi. Manfaat utama Vivix adalah menjaga kesihatan sel termasuk salur darah seluruh badan. Sel yang sihat akan mengekalkan keadaan salur darah yang normal. Keadaan saluran darah mengembang pastinya boleh dielakkan dan bebas dari serangan migrain.

Ini adalah Ubat Migrain Semulajadi yang sangat berkesan dan membantu untuk mengatasi migrain. Terbukti secara klinikal dan mereka yang telah mengamalkannya.

rawat-migrain-sakit-kepala-2

Kebanyakkan ubat hospital yang diberikan untuk migrain adalah ubat tahan sakit. Bagi pesakit yang mendapat serangan yang sangat teruk dan berpanjangan (migrainosus), ubat tahan sakit yang lebih kuat biasanya diperlukan. Namun pengambilan ubat tahan sakit yang berpanjang pastinya membahayakan kesihatan untuk jangka panjang.

ubat-migrain-semulajadi-berkesan-terbaik

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *