Atasi Libido Dengan Tenang

Libido adalah normal bagi wanita dilewat usia. Namun penting untuk atasi libido dengan tenang bersama pasangan. Kesefahaman dan tolak ansur sangat perlu disamping rawatan yang sesuai.

Atasi-Libido-Dengan-Tenang-cegah-Menopause

Libido atau keinginan untuk melakukan hubungan intim dilewat usia tetapi menghadapi cabarannya sendiri. Bukan sahaja mereka yang berusia tetapi boleh terjadi pada wanita pelbagai peringkat usia.

Faktor Risiko Libido

Libido biasanya berpunca dari masalah ketidakstabilan hormon. Selalunya mereka yang menghampiri fasa menopause lebih berisiko kepada Libido. Antara masalah yang dihadapi bagi pesakit libido seperti:

  1. Ketidak selesaan ketika bersama pasangan.

Selalunya keadaan ini berpunca  kerana masalah vagina kering. Kekurangan hormon estrogen adalah faktor kekeringan vagina.

Rasa sakit ketika melakukan hubungan seks atau kesulitan untuk mencapai orgasme, akan secara psikologinya menyebabkan Libido.

  1. Masalah mengawal air kencing.

Pastinya keadaan ini menyebabkan ketidakselasaan pada diri sendiri dan pasangan. Masalah ini boleh diatasi dengan melakukan senaman otot pelvis.

Dapatkan pemeriksaan doktor untuk meneliti kemungkinan ada penyakit lain. Pengambilan ubat-ubatan, tabiat makan juga boleh memburukkan keadaan ini.

  1. Masalah seksual pasangan

Faktor Libido juga boleh berpunca daripada pasangan. Antaranya mati pucuk dan enjakulasi yang singkat sedikit sebanyak menyumbang kepada Libido dikalangan wanita.

  1. Penyakit non-seksual

yang boleh mempengaruhi libido seseorang seperti radang sendi (arthritis), diabetes, penyakit koronari arteri  dan penyakit saraf.

  1. Gaya hidup tidak sihat

Hal ini termasuklah pemakanan hariaan yang tidak sihat dan aktiviti fizikal yang tidak konsistan. Pengambilan alkohol dan merokok dengan berlebihan juga boleh menyebabkan penurunan libido yang diakibatkan oleh gangguan bekalan darah ke anggota kelamin. Juga rehat yang tidak mencukupi akan meningkatkan faktor risiko libido.

  1. Masalah  psikologi

Masalah perkahwinan, keluarga, kewangan dan sebagainya boleh mengganggu emosi seseorang dan boleh menyebabkan berlakunya masalah libido. Atasi dengan tenang, komunikasi dan kesefahaman bersama pasangan dan keluarga dengan baik.

Rawatan Alternatif Untuk Atasi Libido Dengan Tenang Dan Berkesan

Kita boleh lihat faktor utama Libido adalah berpunca daripada masalah kesihatan. Jadi kenal pasti punca atau keadaan kesihatan anda dahulu. Dengan ini, lebih mudah untuk mengatasi Libido.

Saranan pakar untuk rawatan dan pencegahan Libido pastinya secara natural terlebih dahulu. Elakkan ubat sebarangan. Kita tahu punca utama Libido adalah masalah kesihatan iaitu ketikdakstabilan hormon. Jadi betulkan paras hormon dalam badan anda terlebih dahulu.

Dapatkan rawatan jika menghadapi masalah kesihatan yang lain terutamanya non-seksual. Amalkan gaya hidup sihat. Perbaiki komunikasi dan kesefahaman bersama pasangan, pasti anda boleh atasi Libido dengan tenang.

Keperluan Untuk Wanita Dilewat Usia

Saranan ini adalah rawatan sampingan namun sangta berkesan untuk berjaya atasi Libido dengan tenang termasuk risiko menopause. Kesemua mineral ini adalah mengikut kajian klinikal yang terbukti menstabilkan hormon dan membaiki masalah kesihatan wanita. Apa yang anda perlukan semuanya lengkap dalam Set Amazing Golden Shaklee.

Atasi-Libido-Dengan-Tenang-Cegah-Menopause-2

Manfaat utamanya menstabilkan hormon, baiki kesihatan fizikal dan juga kawal emosi anda untuk lebih tenang.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *