Jenama Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan-Kecantikkan

Jenama Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan yang dimaksudkan disini pastinya perbandingan suplemen semulajadi sahaja. Bukan yang berasaskan bahan sintetik, bahan tambahan atau sebarang ubatan.

Jenama-Suplemen-Terbaik-Untuk-Kesihatan-dan-kecantikkan

Jenama Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan pastinya Shaklee. Semua produk Shaklee berasaskan bahan semulajadi. Bukan saja suplemen, tetapi juga keperluan harian lain seperti skincare, penjagaan diri dan rumah.

Jenama Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan-Kenapa Hanya Shaklee

  1. Formula Oleh Saintis

Setiap produk yang dihasilkan adalah hasil kajian saintis. Manfaat vitamin Shaklee dijamin 100% berkesan dan selamat. Contoh penghasilan Ostematrix, manfaat utama adalah membekalkan kalsium. Namun formulanya juga mengandungi vitamin lain iaitu Vitamin D, Boron dan magnesium untuk meningkatkan kadar serapan kalsium dalam darah. Jika kalsium semata, ia sukar untuk diserap dan merbahaya kepada fungsi tubuh.

Banyak produk dipasaran yang menyatakan produk mereka adalah semulajadi. Namun tidak disertakan dengan sebarang pembuktian yang sah. Inilah perbezaan yang paling ketara dengan Shaklee.

Setiap produk shaklee yang dikeluarkan akan disertakan dengan keputusan kajian klinikal. Antaranya untuk rujukan umum boleh di perolehi di shakleeresource.com.

  1. Hasil Kajian Keatas Pengguna

Kajian yang dijalankan oleh pihak ketiga iaitu  oleh universiti yang diketuai oleh Dr.Gladys Block. Semua hasil kajian didedahkan sepenuh oleh mereka tanpa sekatan oleh shaklee.

Jenama-Suplemen-Terbaik

Kajian ini ialah Land Mark study iaitu kajian keatas pengguna yang setia dengan shaklee selepas 30 40 tahun.

  1. Kajian Terhadap Sumber Asas

Lebih 35000 bahan kimia diuji untuk memastikan Shaklee bebas dari segala jenis bahan merbahaya. Mereka melakukan kajian klinikal dan pengawalan ketat keatas semua sumber yang digunakan untuk memastikan ia betul-betul menepati kualiti piawaian.

Jenama-Suplemen-Terbaik-Untuk-Kesihatan

Atas sebab ini juga la produk Shaklee tidak pernah diuji keatas haiwan. Semua bahan yang digunakan adalah semulajadi dan selamat untuk manusia. Tujuan utama kajian dilakukan untuk memeberi kualiti dan keberkesan yang optima kepada pengguna.

Sejarah Shaklee

Shaklee sudah wujud lebih 100 tahun. Dr Shaklee dilahirkan dengan jangkaan bahwa dia akan hidup paling lama 6 bulan (oleh doktor yang merawatnya) kerana penyakit yang dihidapi sejak lahir. Namun beliau dirawat secara natural dan kasih sayang ibunya yang sangat positif.

Dr.Shaklee pernah mengidap kanser (kesan dari mengendalikan mesin x-ray) dan dia sembuh setelah menjalani natural healing.

Semasa membuka klinik chropratic, Dr Shaklee mendapati kebanyakan pesakitnya sembuh bukan kerana ubat, tetapi apabila nutrisi keperluan badan dipenuhi.

Dr Shaklee juga pencinta kedamaian dan kehijauan. Oleh itu kita akan dapati produk-produk Shaklee tidak akan meninggalkan sebarang kesan buruk kepada sel tubuh kita, malah kepada bumi! Tidak hairanlah Shaklee jadi pilihan angkasawan dan oceanaut Jacques-Yves Cousteau untuk mencuci kapal selamnya dengan Get Clean.

Jenama-Suplemen-Terbaik-Untuk-Kesihatan-2

Prinsip Shaklee

Prinsip shaklee adalah beyond organic maksudnya bukan sekadar buat produk untuk dapatkan cop “Certified Organic”.

Tahukah anda walupun produk yng dapat ‘certified organic’ masih ada tolerance untuk tidak organik sepenuhnya. Contohnya kalau ada sedikit kesan pestisid di bawah skala yg dibenarkan, masih boleh dapat sijil.

Berbeza dengan prinsip Shaklee. Buktinya Shaklee pernah hentikan pengeluaran Alfalfa yg terkena tempias pestisid dari ladang sebelah (bukan pembekal Shaklee). Walaupun ada kesan pestisid 0.000001%, Shaklee akan tolak terus kesemua bahan tersebut.

Shaklee sangat pentingkan kualiti dan setiap tahun,berjuta USD dilaburkan untuk kajian dan ujian produk.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *