Pakej Berpantang Selepas Bersalin

Pakej berpantang atau perkhidamatan penjagaan ibu selepas bersalin seperti mengurut, bertungku, bertangkas, penyedian makanan berpantang dan juga pengurusan bayi. Perkhidmatan ini bergantung kepada pemilihan pakej ibu sendiri. Persoalannya, Pakej Berpantang Selepas Berpantang Penting Ke ?

Pakej-Berpantang-Selepas-Bersalin-Terbaik

Sebenarnya, ini semua bergantung kepada kemampuan bajet anda. Jika mampu tidak perlu dipersoalkan. Namun bagi mereka yang kurang berkemampuan, untuk berpantang dengan baik pun sebenarnya tidak perlukan pakej tersebut.

Apa yang penting, berbincang dengan pasangan dan minta bantuan yang diperlukan. Perkara rutin seperti memasak, menguruskan bayi dan rumah sebenarnya boleh dilakukan oleh pasangan anda. Terutama minggu pertama selepas bersalin. Ajarkan suami anda perkara yang perlu dilakukan seawalnya, iaitu sebelum sampai hari bersalin.

Pakej Berpantang Selepas Bersalin Penting Ke – Atau Cukup Sekadar ‘Booking’ Mengurut Selepas Bersalin

Bagi mereka yang berkira-kira, sebenarnya dah memadai dengan mengurut. Amalan mengurut pasti ramai yang tak tinggal kerana manfaatnya untuk legakan urat saraf yang bersimpul. Cukup dengan 3 kali urutan atau bergantung kepada keperluan anda sendiri. Untuk bertungku, berbekung sebenarnya boleh dilakukan sendiri. Sebabnya dua perkara ini tidak perlukan banyak pergerakkan.

Tips memilih tukang urut

Pakej-Berpantang-Selepas-Bersalin

Set Bersalin Terbaik Penganti Pakej Berpantang Selepas Bersalin

Pemilihan set berpantang yang terbaik sangat penting untuk memulihkan ibu lepas bersalin. Bukan sahaja luka bersalin, malah pemulihan tenaga dan kesihatan yang menyeluruh.

Set berpantang yang terbaik pasti membantu ibu lepas bersalin untuk bebas sembelit, lenguh-lenguh badan, kembalikan berat badan yang normal. Juga susu badan yang sentiasa mencukupi untuk simanja.

Untuk kecutkan rahim selepas bersalin pula cukup dengan menyusukan bayi dan bertungku. Ditambah dengan pemakanan lengkap pasti membantu untuk kecutkan rahim dengan baik. Sebab itulah pentingnya set berpantang yang betul-betul boleh memberikan manfaat kepada ibu berpantang.

Manfaat Set Berpantang Shaklee Sangat Berbeza Dari Set Berpantang Lain

Set berpantang shaklee berasaskan pemakanan tambahan iaitu nutrisi yang lengkap dengan kesemua vitamin. Vitamin-vitamin ini sangat penting untuk menjaga kesihatan kita semua, bukan hanya ibu yang berpantang.

  1. Pulihkan tubuh yang lesu, kebas-kebas badan, kembalikan berat badan yang ideal dan kulit cantik sihat. Membantu pulihkan luka bersalin dengan cepat, juga bebas sembelit.
  2. Baik untuk kesihatan dan perkembangan bayi.
  3. Menambah susu badan dan cegah masalah bengkak susu
  4. Sangat mudah untuk diamalkan, tanpa perlu penyedian yang cerewet.

Shaklee dijamin selamat dan baik kesihatan untuk jangka panjang. Terbukti dengan kajian klinikal oleh saintis dan mereka yang telah lama mengamalkan Shaklee. >> Pengalaman Saya Dengan Set Bersalin Shaklee<<

Pantang Makanan Ibu Berpantang

Hal ini bergantung kepada sistem penghadaman seseorang. Jika sistem penghadaman anda kurang baik, perlu ingat untuk berhati-hati memilih menu harian, terutama jenis sayuran dan buahan yang boelh meningkatkan asid perut/berangin.

Namun pastikan nutrisi  lengkap dalam diet harian untuk menyokong pemulihan tubuh anda. Mudahnya suku-suku separuh dan makan secara sihat iaitu bebas minyak dan berlemak, kurang gula dan garam. Ini sudah memadai.

Anda boleh ikut menu dalam pakej berpantang selepas bersalin yang banyak dikongsikan dalam media. Mudahkan berpantang, pakej berpantang hanya alternatif  yang sebenarnya boleh dilakukan bersama pasangan.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *