Petua Hilangkan Batuk Budak-Pantas Dan Berkesan

Tips atau perkongsian Petua Hilangkan Batuk Budak-Pantas Dan Berkesan  ini adalah apa yang saya amalkan. Dalam 2-3 hari insya Allah akan hilang sepenuhnya.

Petua-Hilangkan-Batuk-Budak

7 Langkah Pantas Petua Hilangkan Batuk Dan Selsema Budak

  1. Mandikan dengan air lemon suam

Petua hilangkan batuk budak dengan lemon sangat membantu. Ini kerana lemon kaya dengan antioksidan untuk memelihara kesihatan tubuh. Aroma lemon juga boleh melegakan hidung yang tersumbat.

Petua-Hilangkan-Batuk-Budak-Pantas-Dan-Berkesan2

  1. Sapukan aroma terapi baby oil

Sapuan aroma terapi pada dada dan belakang boleh membantu melegakan kahak yang terperangkap dalam paru-paru. Pilih baby oil yang kaya dengan kandungan minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile,   untuk melegakan dan hilangkan batuk budak.  >> Saya guna baby oil shaklee<<

Petua-Hilangkan-Batuk-Budak-Pantas-Dan-Berkesan3

  1. Pemeriksaan doktor

Ingat, dapatkan pemeriksaan doktor  jika batuk dan selsema yang berpanjangan lebih daripada 3 hari.  Ini sangat penting untuk pastikan paru-paru anak dalam keadaan normal dan cegah sebarang jangkitan pada paru paru, terutamanya budak  bawah 2 tahun.

  1. Suplemen

Manfaat suplemen terbukti bermanfaat untuk kekalkan kesihatan. Anda mungkin ada pengalaman walaupun ubat termasuk antibiotik telah habis diberikan namun anak kita masih belum reda batuknya. Ini juga pengalaman saya hadapi. Bukan saya katakan ubat tidak penting, tetapi suplemen sama penting untuk bantu Hilangkan Batuk Budak sembuh sepenuhnya.

Terutamanya minyak ikan omega guard membantu untuk atasi keradangan. Vitamin C memelihara tubuh daripada radikal bebas dan meningkatkan sistem antibodi. Pilih Vitamin C yang semulajadi dan sustained release serta mudah diambil oleh kanak-kanak seperti chewable Vitamin C. Jika keadaan yang serius anda perlu tambahkan nutriferon, yang mengandungi interferon iaitu agen antibiotik semulajadi dalam tubuh kita.

Petua-Hilangkan-Batuk-Budak-Pantas-Dan-Berkesan5

Petua-Hilangkan-Batuk-Budak-Pantas4

  1. Penyediaan makan dan minum

Pastikan makanan anak yang sakit tidak berkongsi dengan anak lain yang sihat. Minta pengasuh atau guru tadika anda untuk lakukan perkara yang sama. Petua Hilangkan Batuk Budak-Pantas Dan Berkesan yang wajib dilakukan.

  1. Pemakanan Sihat

Sediakan pemakanan yang sihat seperti lebihkan buah-buahan, elakkan ice cream dan junk food. Makanan proses dan junk food yang tinggi gula, pengawet akan memburukkan lagi keadaan batuk berkahak dan selsema.

  1. Aktiviti luar

Kurangkan atau elakkan aktiviti bermain di tempat awam seperti pusat membeli belah, atau mana-mana tempat permainan tertutup. Anak anda bukan sahaja menyebarkan virus, malah mungkin menerima virus yang baru.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *