Rahsia Awet Muda Oleh Saintis

Awet muda bukan hanya pada wajah tapi juga kesihatan tubuh yang menyeluruh. Pergerakkan yang tidak terbatas walaupun di lewat usia dan pastinya wajah anda kekal berseri tak makan di usia. Sebelum ini ramai yang berkongsi tentang awet muda dari petua orang dahulu, jom kita cungkil Rahsia Awet Muda Oleh Saintis.

Rahsia-Awet-Muda-Oleh-Saintis-2

Untuk kelihatan awet muda pastinya memerlukan amalan yang konsistan. Banyak petua tentang bagaimana untuk awet muda seperti mandi bunga, minuman herba, amalan doa tertentu dan banyak lagi.

Namun untuk awet muda dalam dunia perubatan moden dan pakar nutrisi, ia lebih kepada penjagaan kesihatan. Bukan sahaja amalan pemakanan, tapi termasuklah bersenam. Namun perkongsian Rahsia Awet Muda Oleh Saintis ini lebih kepada pemakanan atau nutrisi untuk kekalkan kejelitaan wajah anda.

Faktor Penuaan Wajah

1.Hormon

Penurunan estrogen menyebabkan kehilangan kolagen, merupakan protein penting yang membentuk sebahagian besar struktur sokongan kulit. Akibatnya, kedutan muncul dan kulit hangus.

2.Kerosakkan Sel

Proses penuaan sel bermula dari mikroskopik, jika banyak fungsi di peringkat selular mengalami gangguan, sel tidak dapat melakukan aktiviti metabolik dan regenerasi sel dengan baik untuk menggalakkan kesihatan kulit. Dengan ini penuaan seperti kerutan, kulit kendur dan kerudung akan timbul lebih awal dari usia.

3. Pendedahan Sinar UV

Sinar UV menyebabkan  pengeluaran radikal bebas dalam kulit. Radikal bebas yang sangat tinggi punca risiko penyakit kronik, termasuk kanser dan strok. Apabila dihasilkan dalam kulit, radikal bebas akan menyerang kolagen dalam struktur kulit, kesannya keanjalan kulit menurun dan kulit kelihatan kendur,kering, kusam dan jeragat.

4.Merokok dan Pencemaran udara

Merokok dan udara kotor mengurangkan kandungan oksigen kedalam kulit sebanyak 30%. Ini kerana salur darah yang halus dalam dermis kulit berkerut, jadi bekalan nutrien yang diperlukan untuk proses pembaharuan kulit akan berkurang.

Merokok juga mencetuskan pengeluaran radikal bebas dalam badanyang merbahaya kepada kesihatan tisu dan organ tubuh, radikal bebas  ini juga merosakkan kolagen kulit.

Rahsia-Awet-Muda-Oleh-Saintis

5.Gaya Hidup

Faktor utama yang boleh mempengaruhi kulit untuk kekal awet muda adalah pemakanan anda, tidur yang berkualiti, tahap tekanan (ganguan emosi), jumlah dan jenis senaman yang anda lakukan.

Amalan hidup yang sihat ini lah faktor utama memperlahankan penuaan seluruh tubuh serta kulit anda.

Kesihatan Tubuh dan Wajah Awet Muda Menurut Saintis

1.Senaman – mengaktifkan organ dan pengaliran darah untuk memoptimunkan fungsi organ tubuh termasuk kulit.

2.Antioksidan – Sangat penting untuk konsistan mengamalkan suplemen antioksidan dengan jumlah yang optimum untuk membantu tubuh melawan radikal bebas (faktor penuaan yang utama).

3.Nutrisi Lengkap – Menyokong kesihatan sel-sel dan organ untuk bekerja dalam keadaan baik. Contohnya keperluan kalsium dalam tubuh yang penting untuk menyokong fungsi jantung mengepam darah. Bukan sahaja untuk kekuatan tulang.

Kolagen pula bukan sahaja penting untuk keanjalan kulit, tetapi juga kesihatan rawan dan tisu. Semua ini saling berkait. Sebab itulah Rahsia Awet Muda Oleh Saintis lebih menyarankan kita untuk melengkapkan keperluan mineral dan nutrisi dalam mengekalkan wajah awet muda dan kesihatan tubuh.

Untuk nutrisi lengkap ini lah kita sangat perlukan suplemen. Mineral dan zat makanan pada sekarang tidak mampu melengkapkan kesemua nutrisi yang diperlukan oleh makan. Jika diambil dalam kuantiti berlebihan untuk kesemua nutrisi menyebabkan tubuh anda menerima kalori berlebihan.

Bahan Aktif Anti Penuan – Rahsia Awet Muda Oleh Saintis

Agen anti penuaan alaf baru yang dihasilkan oleh saintis ini adalah ekstrak tumbuhan semulajadi. Kajian menunjukkan tumbuhan yang digunakan mengandungi kandungan anti oksidan paling tinggi. Anda boleh dapatkan manfaat ini dengan mengamalkan Vivix – Bahan Aktif Anti Penuan yang dihasilkan oleh saintis Nobel Laureate Elizabeth Blackburn.

Rahsia-Awet-Muda-Oleh-Saintis-1

Vivix sangat kaya polifenol iaitu antioksidan semulajadi yang bertindak memulih dan memelihara sel daripada radikal bebas, menghalang pembentukkan abnormal sel dalam badan. Sel-sel yang sihat adalah asas kesihatan tubuh kita. Antaranya mereka yang adalah masalah lemah jantung, diabetes, darah tinggi, saraf dll.

Rahsia-Awet-Muda-Yang-Berkesan

rahsia-awet-muda

Sebab itu banyak manfaatnya dengan mengamalkan Vivix, bukan sahaja menyihatkan tubuh malah sangat berkesan untuk kekal awet muda. Ramai mereka telah memperoleh kesannya, anda juga pasti akan berpuas hati  vivix untuk kecantikkan dan  kesihatan  >> Kenali Vivix<<

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *