Nak Sunblock Muka Terbaik -Tengok Ni

Sunblock atau pelindung UV sangat penting bukan sahaja pada kulit muka tetapi bahagian lain yang terdedah dengan sinar matahari. Pelindung UV bertindak memelihara sel kulit dari radiasi cahaya matahari dan persekitaran kita. Mereka yang Nak Sunblock Muka Terbaik tu wajib tahu perkara ni!

Nak-Sunblock-Muka-Terbaik-Murah-berkesan

Nak Sunblock Muka Terbaik ?- Kenapa Mesti SPF YOUTH

Manfaat AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF YOUTH pastinya bukan sekadar melindungi kulit kita dari sinar matahari dengan SPF 50 UVA / UVB. Malah kandungannya yang tinggi antioksidan dan vitamin untuk melembapkan dan menyihatkan kulit kita dengan menyeluruh. Kandungan vitamin yang ada diformulasi untuk bertindak menghalang kesan penuaan kulit.

SPF YOUTH – Sunblock Muka Terbaik

Formula  YOUTH SPF adalah hasil kajian saintis. Kandungan SPF YOUTH dijamin 100% semulajadi dan organik iaitu daripada tumbuhan yang tinggi antioksidan. Antaranya:

  • Ekstrak anggur muscadine
  • SPF 50,
  • Vital Repair+® Complex

SPF YOUTH sama seperti skincare YOUTH yang lain seperti oil clenaser, night cream melalui kajian dan ujian selama 8 tahun sebelum dikeluarkan. Bebas sebarang bahan kimia terlarang, dijamin tanpa pengawet dan sebarang bahan tambahan. Info penuh mengenai YOUTH

Nak-Sunblock-Muka-Terbaik-Murah

Perbezaan Kulit Wajah Lepas Menggunakan Sunblock YOUTH Shaklee

  • Kulit sentiasa lembap dan bebas kulit kusam
  • Cegah pembentukkan jeragat
  • Cerahkan kulit kesan sunburn
  • Tidak berminyak dan rasa ringan pada kulit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Tak merengsakan mata yang diuji secara klinikal

Cara Pakai Sunblock YOUTH Shaklee Yang Betul

  1. Goncang terlebih dahulu untuk pastikan campurannya ‘blended’
  2. Picit sebesar 5sen pada hujung jari, dan titik-titik pada dahi hidung, pipi dan dagu, kemudian ratakan seluruh wajah.
  3. Tunggu 10-15 minit sebelum keluar rumah atau terdedah cahaya matahari. Ni penting atau untuk elak tindak balas yang rasa tak selesa pada wajah. Lagi satu sebelum guna tu, pastikan muka dah dibersihkan.

Kenapa Mesti Pilih Sunblock Muka Terbaik

Sunblok muka terbaik bermaksud betul-betul boleh memberi perlindungan dan merawat kulit muka korang. Ini sangat penting kerana sel kulit yang terdedah terus kepada radiasi ini boleh menyebabkan risiko:

  • Kanser kulit
  • Jeragat iaitu pigmentasi
  • Lebih mudah terhidarasi dan penuaan dari usia apabila struktur sel kulit makin merosot
  • Jerawat lebih mudah terbentuk akibat lebihan sebum. Penghasilan sebum pula akan meningkat jika kulit dalam keadaan kering.

Dengan pengunaan sunblock muka terbaik secara konsistan semua ini boleh dielakkan. Penting untuk memastikan kandungan sunblock tidak mengandungi bahan kimia yang boleh bertindak balas dengan sinar UV seperti paraben yang banyak digunakan dalam kosmetik. Paraben boleh menyebabkan penuaan sel lebih pantas dengan tindak balas UV.

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *