Ikhtiar Sembuh Sakit Lutut

Nak cari Ikhtiar Sembuh  Sakit Lutut dan bebas bergerak tanpa bergantung kepada ubat? Sebenarnya rawatan sakit lutut bergantung kepada tahap kesihatan lutut anda. Jadi apa yang anda boleh lakukan?

Kesihatan sendi lutut sangat bergantung kepada aktiviti harian anda. Perkara utama yang sangat membantu adalah makanan tambahan yang semulajadi dan senaman lutut yang sebetulnya.

Ikhtiar-Sembuh-Sakit-Lutut-Sendi-sihat

Punca Sakit Lutut Dan Sendi 

Faktor atau punca Sakit lutut dan sendi selalu terjadi kepada mereka yang ada berat berlebihan. 

Kekurangan nutrisi seperti kolagen dan kalsium pula faktor yang menyumbang kepada kerosakkan sendi dan rawan.

Punca sakit lutut dan sendi juga disebabkan aktiviti harian atau pekerjaan yang berdiri atau mencangkung terlalu lama. Ini biasanya terjadi kepada pekerja buruh.

Sesetengah mereka pula ada yang disebabkan oleh kemalangan

Amalan pemakanan juga antara punca yang kerap terjadinya sakit lutut dan sendi. Bagi mereka yang mementingkan nutrisi lengkap boleh mengurangkan risiko sakit lutut.

2 Amalan Ikhtiar Sembuh Sakit Lutut Yang Disarankan Oleh Pakar  

1. Senaman Lutut

Ikthiar Sembuh Sakit Lutut dan sendi akan lebih cepat dengan pergerakkan senaman yang betul. Senaman Lutut – Fisioterapi membantu untuk melancarkan pengaliran darah.

Jika anda ragu-ragu dapatkan nasihat dari pakar fisioterapi. Juga dapatkan nasihat dari doktor untuk sebarang pergerakkan bagi mereka yang dalam rawatan  doktor.

2. Suplemen Lutut

Pengambilan suplemen untuk kesihatan lutut dan sendi secara konsistan mampu memulihkan kesakitan anda. Namun bergantung kepada pemilihan suplemen yang diambil. 

Suplemen Untuk Sendi Lutut Yang Sihat oleh Shaklee

Terbukti suplemen shaklee sentiasa berkesan, selamat dan semulajadi. Dijamin bebas dari sebarang bahan terlarang, hanya dari 100% sumber semulajadi.  Untuk sendi, lutut dan tulang yang kuat, anda mesti lah amalkan:

  1. Ostematrix – Lebih dari kalsium yang menguatkan tulang lutut
  2. Jointh Health – Menyihatkan dan menguatkan sendi dan rawan
  3. Omega Guard – Atasi keradangan sendi dan rawan
  4. Kolagen – Berfungsi untuk menguatkan atau mengikat struktur sel rawan
  5. Vivix – Memulihkn sel dan menyihatkan sel secara menyeluruh.

Bukan hanya untuk lutut, malah menyihatkan dan menguatkan sendi dan rawan seluruh tubuh.

Suplemen Usas untuk Kesihatan Lutut

ikthiar-sembuh-sakit-lutut-tanpa-ubat-semulajadi

Mereka Yang Sembuh Dengan Shaklee

Shaklee membekalkan nutrisi tambahan semulajadi dan organik yang boleh menyokong kesihatan tubuh termasuk lutut dan sendi.  Dengan pengambilan secara tepat, sakit lutut dan sendi boleh diatasi sepenuhnya. Namun dapatkan nasihat dari yang pakar jika keadaan lutut dan sendi anda serius. 

Perkongsian dari Puan Azila yang telah sembuh selepas mengamalkan shaklee.  Keadaan beliau sebelum itu sukar untuk solat.

ikthiar-sembuh-sakit-lutut-tanpa-ubat

Ini pula feedback dari seorang pengguna Shaklee yang memberikan kepada ayahnya, juga telah sembuh dan mampu berjalan secara normal selepas mengamalkan shaklee, tetapi tiada kesan dengan suplemen dari Farmasi.

Ikhtiar-Sembuh-Sakit-Lutut-Sendi

Bagi individu yang lebih berusia, proses penyembuhan lebih perlahan, namun dengan vivix pasti akan membantu untuk sembuh lebih cepat.

ubat-sakit-lutut-sendi

Ini hanya beberapa perkongsian hasil dari konsistan dengan suplemen yang disarankan. Bagi anda yang betul-betul mencari Ikthiar Sembuh Sakit Lutut dan sendi, tak perlu ragu-ragu atau was-was dengan keberkesanan Shaklee, vitamin yang telah  wujud sejak lebih 100 tahun.  Semuanya dihasilkan oleh saintis dan terbukti dengan kajian klinikal. 

 

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *