Minuman Kolagen Terbaik-Atasi Semua Masalah Kulit Muka

Minuman berkolagen selalunya diambil untuk kecantikkan kulit. Namun jika  pandai memilih Minuman Kolagen Terbaik, bukan sahaja boleh atasi Semua Masalah Kulit Muka,  tetapi memberikan kesihatan kepada sendi, rambut, kuku dan anggota tubuh yang lain.

Minuman-kolagen-Terbaik-Kulit-Cantik-kecut-jerawat

Kolagen adalah sejenis protein yang paling banyak dalam badan yang membentuk komponen utama dalam tisu badan.  Antaranya struktur tendon, ligamen, kulit, tulang dan otot.

Faktor Kolagen Dalam Badan Merosok

Selain faktor peningkatan usia, kolagen juga boleh musnah dengan persekitaran yang terdedah kepada radikal bebas, cahaya matahari, asap rokok dan kenderaan.

Bagi kulit wajah, sinar UV adalah faktor utama yang merosakkan kolagen dan struktur kulit. Pencegahan yang boleh diambil adalah sentiasa kekalkan kelembapan kulit.  Pastikan kulit dilindungi dengan  pelindung UV, SPF 50+ untuk kesan yang optimum.

Tekanan dan emosi yang tidak stabil juga mempengaruhi keupayaan tubuh untuk mengekalkan tahap kolagen dalam badan. Dengan pengambilan minuman kolagen terbaik, kita boleh kekalkan paras kolagen dalam tubuh dengan sangat berkesan.

Amalan gaya hidup sihat secara menyeluruh juga mempengaruhi paras kolagen yang dihasilkan dari tubuh. Bukan hanya pemakanan, faktor emosi dan aktiviti fizikal sedikit sebanyak memberi kesan pada paras kolagen.

Pemakanan yang boleh meningkatkan penghasilan kolagen:

 1. Tumbuhan – Pilih sayuran yang kaya dengan antioksidan dan vitamin C untuk merangsang penghasilan kolagen.
 2. Haiwan – Terbukti kolagen hanya boleh diperolehi dari haiwan. Antaranya sisik ikan, kaki ayam.

Namun keberkesan amalan ini tidak terjamin untuk kesan yang pantas. Ini kerana kandungan nutrisi dalam sesetengah makanan yang diambil tidak mencukupi. Malah berisiko dengan kalori yang berlebihan.

Berbeza dengan makanan tambahan yang telah diuji secara klinikal, jumlah mineral yang diperlukan telah diformulasikan lebih tepat. Sebab itu lah kita sangat memerlukan Minuman Kolagen Yang Terbaik untuk kesan yang lebih ketara.

Siapa Yang Sangat Perlukan Kolagen Tambahan

1. Individu dewasa yang berumur 30 an keatas. Pada peringkat ini, kadar kolagen yang merosok mula ketara

2. Ahli sukan, penting untuk mengekalkan otot-otot dan tulang yang kuat.

3. Individu yang ingin kekalkan keremajaan kulit, perlu konsistan dengan kolagen tambahan dari awal.

4. Orang tua yang ada masalah kesihatan sendi dan rawan.

5. Orang dewasa yang ada masalah keguguran rambut, kuku rapuh.

Bagaimana Minuman Kolagen Yang Terbaik

Sumber kolagen semulajadi hanya boleh diperolehi dari haiwan dan bukannya daripada tumbuhan. Juga anda perlu berhati-hati, ada yang menggunakan sumber dari kulit babi. Dan ada juga kolagen sintetik.

Untuk menghasilkan minuman Kolagen Terbaik, kandungan kolagen tidak perlu tinggi. Mineral tambahan seperti Vitamin C dan Bcomplex diperlukan untuk meningkatkan kadar serapan kolagen. Jika kolagen dalam badan berlebihan dan tidak diserap dengan baik ia boleh menganggu fungsi hati.

Minuman-kolagen-Terbaik-Kulit-Cantik-kecut-jerawat

Manfaat Kolagen Untuk Kesihatan

Selain kulit, tubuh kita sangat memerlukan kolagen untuk pembentukkan tulang, sendi/ligamen, kuku, rambut dan juga pembetukkan sel-sel lain.

Jika pengambilan kolagen tidak memberikan apa-apa kesan kepada kesihatan, hanya sedikit kesan seperti pemutihan kulit, ini bermakna ia tidak baik untuk kesihatan jangka panjang. Anda perlu periksa bahan yang digunakan dengan teliti.

Selain Kulit, Minuman Kolagen Yang Terbaik Berkesan Untuk Atasi Masalah:

 • Kuku rapuh
 • Rambur gugur
 • Sakit sendi/ligamen
 • Tulang rapuh

Hapuskan Masalah Kulit Muka Dengan Minuman Kolagen Terbaik Dan Semulajadi

Sihat adalah perkara utama dalam menjaga kecantikkan. Dengan Collagen Plus, dijamin Minuman Kolagen Terbaik untuk Atasi Semua Masalah Kulit Muka dengan kesan seawal 7 hari. Manfaatnya yang boleh dilihat seperti:

 • Kulit cerah dan sekatakan tona kulit.
 • Merawat kulit kusam,  jeragat, dan parut.
 • Mengecilkan liang pori
 • Atasi masalah kulit berminyak, whitehead dan blackhead
 • Menganjalkan struktur kulit.
 • Melembapkan kulit dan atasi masalah kulit kering, sensitif
 • Kulit lebih tahan lasak dan tidak berjerawat

Manfaat Kesihatan lain dengan Minuman Berkolagen Terbaik juga:

 • Menguatkan sendi-sendi dan membina otot.
 • Mengalakkan penghasilan rambut lebat dan berkilau
 • Menguatkan kuku dan atasi kuku rapuh
 • Menegangkan dan menganjalkan payudara
 • Membantu mengawal berat badan.

Tips Pemilihan Minuman Kalogen Terbaik

 1. Bebas apa-apa perasa tiruan seperti yang banyak dipasaran seperti strawberi, mangis.
 2. Tanpa gula tambahan
 3. Tiada pengawet
 4. Sumber kolagen hanya dari haiwan seperti sisik ikan laut dalam.

Anda perlu berhati-hati memilih minuman berkalogen di pasaran. Ini kerana  ada kolagen sintetik atau campuran kolagen yang berlebihan. Jika berlebihan untuk keperluan badan, ia akan membahayakan kesihatan.

Sebab itu pastikan minuman berkalogen yang anda ambil dihasilkan dari kajian klinikal oleh mereka yang pakar.  Kandungan kolagen yang  berlebihan atau kurang kedua-duanya adalah faktor keberkesanan kolagen yang diambil.

Bukan itu sahaja, faktor lain adalah campuran mineral tertentu untuk mengoptimunkan kadar serapan. Sebab itu, pastikan minuman kolagen  anda dihasilkan oleh mereka yang pakar seperti Collagen Plus Shaklee.

Collagen Plus Shaklee – Dijamin Minuman Kolagen Terbaik

COLLAGEN PLUS adalah inovasi dari Collagen Powder dengan manfaat vitamin C. Vitamin C sangat penting untuk merangsang penghasilan kolagen dalam tubuh.

Minuman-kolagen-Terbaik-Kulit-Cantik
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen kesihatan.

Kandungan Collagen Plus Shaklee (1 sachet)

Minuman-kolagen-Terbaik-Kulit-Cantik

Kesan collagen shaklee terbukti dengan kajian klinikal seawal 7 hari untuk sebarang masalah kulit. Namun jika mencuba sendiri, kita akan merasai perubahan pada kulit dalam 2-3 hari pengambilan sahaja.

Minuman Kolagen Terbaik

Kesan Kolagen Yang Berlebihan

Secara umum kita semua tahu manfaat kolagen untuk kesihatan dan kecantikkan, namun ada mudaratnya jika kandungan kolagen yang tinggi melebihi keperluan tubuh atau sukar diserap.

Ada kajian menunjukkan kesan kolagen yang tidak dicerna dengan baik boleh menyebabkan tekanan darah tinggi.  Bagaimana ini boleh terjadi?. Jawapnya ‘kolagen berbentuk blok-blok bangunan yang membentuk dinding organ seperti jantung, tulang, kulit. Apabila blok ini berlebihan, maksudnya kolagen berlebihan menyebabkan fibrosis, iaitu salur darah menjadi kaku.

Apabila salur darah menjadi kaku, fungsi jantung juga tergangu dan akan meningkatkan tekanan darah,  darah tinggi ini lah yang menyebabkan pelbagai komplikasi lain.

Risiko ini boleh dielak jika anda tidak mengambil minuman berkolagen sebarangan. Pastikan sumber yang mengeluarkannya diiktiraf. Terbukti dengan kajian saintifik yang sah.

Jadi dapatkan minuman kolagen anda dari kami, kualiti yang terjamin. Dihasilkan oleh saintis bertaraf dunia. Bebas sebarang risiko yang membahayakan kesihatan.  Terbukti berkesan untuk kekal cantik yang hanya berasaskan bahan semulajadi.

 

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

 

Kolagen Untuk Kulit Cantik- Salah Pilih Bawa Maut

One Reply to “Minuman Kolagen Terbaik-Atasi Semua Masalah Kulit Muka”

 1. Kolagen memerlukan mineral tambahan untuk memoptimumkan kadar penyerapan dalam darah. Sebab itu pemilihan produk yang tepat je berkesan untuk kulit cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *