Vitamin Apa Untuk Cantik Kan Kulit – Wajib

Apakah Vitamin Untuk Cantik Kan Kulit yang paling penting?.  Walaupun pelbagai jenis vitamin diperlukan, namun vitamin utama yang wajib diambil setiap hari adalah vitamin C.

Vitamin-Untuk-Cantik-Kan-Kulit-sihat

 

Senarai Vitamin Untuk Cantik Kan Kulit Dan Manfaatnya

Vitamin C – Merangsang penghasilan kolagen dan melindungi sel dari radikal bebas.

Vitamin E – Antioksidan untuk memelihara sel-sel kulit dari pencemaran sekitar dan radikal bebas.

Omega – Melembapkan dan menghaluskan kulit

Kolagen – Sejenis protin yang penting untuk menguatkan dan menganjalkan struktur kulit.

CoQ10 – Penting untuk membekalkan tenaga diperingkat sel.  Sel juga memerlukan tenaga untuk bekerja dan kekal sihat.

Vivix –  Antioksidan yang paling tinggi untuk memulih dan menyihatkan sel-sel termasuk sel kulit. Suplemen Anti aging yang terbaik didunia hasil kajian saintis.

Kesemua ini adalah vitamin yang sangat penting untuk cantik kan kulit. Terutamanya vitamin C kerana  tidak dapat dihasilkan oleh badan dan larut air. Oleh sebab itu kita perlu sentiasa mengambil Vitamin C secukupnya untuk keremajaan kulit.

 

Vitamin Untuk Cantik Kan Kulit – Kenapa Wajib Amalkan Vitamin C

1. Keperluan vitamin C  dalam badan setiap hari sekurang-kurangnya 70mg. Vitamin C boleh diperoleh dari sumber sayuran dan buahan.  Namun untuk cantik kan kulit, sangat disarankan Vitamin C tambahan dari suplemen semulajadi.

2. Kepentingan vitamin C bukan hanya untuk kulit, malah sangat penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh.

3. Vitamin C Semulajadi – Terdapat banyak jenis vitamin C dipasaran, termasuk lah yang sintetik.  Sebaiknya pilih vitamin C semulajdi untuk kesihatan kita. Untuk dapatkan manfaat vitamin C yang lebih lama pula pilih sustained release, yang dilepaskan berperingkat di dalam tubuh.

4. Manfaat Vitamin C – Vitamin C sangat diperlukan dalam badan untuk pembentukan kolagen. Sejenis protein yang membentuk struktur tulang, rawan, kulit, otot dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga  antioksida semulajadi yang membantu melindungi sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Jika kita kekurangan vitamin C, pembentukkan kolagen dalam badan akan terganggu. Kesannya tisu dalam badan menjadi rosak dan ini membawa kepada pelbagai penyakit termasuk masalah kulit. Vitamin C juga membantu untuk meningkatkan antibodi dalam tubuh.

Vitamin-Untuk-Cantik-Kan-Kulit-2

Testimoni Mereka Yang Berjaya Atasi Masalah Kulit Dengan Sustained Release Vitamin C

Sangat banyak suplemen kecantikkan yang dijual dipasaran. Contohnya Vitamin C, ada yang sintetik. Ada yang dilabel natural namun mengandungi bahan tambahan lain seperti pengawet dah perasa tambahan. Sebab itu anda perlu teliti sebelum memilih. Ini penting  untuk mengelak sebarang masalah kesihatan dalam masa terdekat atau jangka panjang.   

Berbeza dengan sustained release vitamin C, bahannya dijamin 100% semulajadi dan organik. Uniknya ia dilepaskan berperingkat untuk pastikan tubuh kita memperoleh vitamin C setiap masa. 

 

Perlukan vitamin dan konsultan, hubungi saya untuk bantu anda.

Nama : Norra@ Norrabiatul

ID Shaklee : 912061

Whatsapp/Telegram/Telefon: 0197064120

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *