Vitamin Shop MizzNorra

| Sihat | Cantik | Cergas |

Vitamin Shop MizzNorra
Browsing:

Category: Kecantikkan

Tips Facial Di Rumah Sendiri

Bagi sesetengah individu facial adalah satu kemestian, tetapi sebenarnya korang boleh lakukan sendiri dirumah. Pelajari teknik-teknik yang mudah ini. Jadi selepas ini korang boleh berjimat tetapi masih boleh kekalkan kejelitaan kulit dengan tips facial dirumah ni.  Sebelum melakukan facial atau Read more…


Cara Hilangkan Jeragat Degil – Seawal 7 hari

Jeragat adalah melanin yang berlebihan terbentuk dari dalam kulit. Oleh sebab itu, jika rawatan hanya pada luaran sangat susah untuk dihilangkan. Cara Hilangkan Jeragat Degil  yang berkesan  ini adalah rawatan dalaman dan luaran hanya dengan produk semulajadi. Rawatan Luaran 1.Laser Read more…


Cara Cuci Muka Yang Betul – Rasai Kesan Yang Berbeza

Kenapa mencuci muka dengan betul sangat penting. Ini kerana kotoran, bakteria dan sel kulit mati serta sebum yang terperangkap akan menyebabkan pelbagai masalah kulit seperti kulit kusam , kering, jerawat, bintik hitam dan putih. Walau pun nampak remeh, tetapi sangat Read more…


Kenali Kuman Punca Jerawat – Bagaimana Kuman Jerawat Membiak

Jerawat adalah disebakan bakteria. Ia terbentuk apabila folikel rambut (pori) tersumbat dengan sebum atau minyak yang berlebihan bersama-sama sel kulit mati dan bakteria yang terperangkap di bawah permukaan kulit. Ini akan menyebabkan pembengkakkan/jerawat dalam pelbagai bentuk dan saiz.  Jom kenali bakteria atau kuman punca jerawat, dan bagaimana Read more…


Punca Dan Cara Hilangkan Gelap Bawah Mata – Dengan Pantas

Lingkaran gelap bawah mata disebabkan pelbagai faktor. Ramai yang fikir punca utama kerana keletihan, tetapi sebenarnya banyak lagi faktor lain. Selain dari kurang tidur, gaya hidup tidak sihat iaitu mengambil alkohol, merokok, tak bersenam dan juga boleh menyebabkan masalah ini. Antara punca-punca Read more…


Tips Tukar Skincare Cara Yang Betul

Sebelum menukar apa-apa skincara, kita perlu ambil tahu dan lakukan cara yang betul sebelum menggunakan skincare baru. Ini penting untuk memelihara kulit daripada tindak balas 2 jenis skincare yang berbeza. Lebih-lebih lagi jika skincare lama yang digunakan sebelum itu mengandungi Read more…


Testimoni YOUTH – Skincare Terbaik 2018

Skincare terbaik 2018 untuk semua jenis kulit semestinya YOUTH, 100% semulajadi dan diuji bebas dari 1500 bahan kimia. Terbukti berkesan kepada pengguna dan sangat mengujakan.  Jom kita tengok Testimoni YOUTH – Skincare Terbaik 2018. Kesan pengguna  pelbagai peringkat umur dan pelbagai Read more…


Cara Hilangkan Bintik Hitam Dengan Berkesan

Bintik hitam (blackhead/whitehead) adalah kategori jerawat yang terbentuk apabila sel-sel kulit mati, minyak, dan bakteria terperangkap dalam liang roma. Bintik hitam boleh diatasi dengan gaya hidup dan rawatan kulit yang betul.   Liang Roma Atau Pori Tersumbat Adalah Punca Utama Bintik Hitam Antara punca liang roma/pori tersumbat adalah Read more…


Tips Penjagaan Kulit Muka Yang Ramai Terlepas Pandang

Perkara biasa yang ramai lakukan dalam penjagaan kulit seperti penggunaan skincare, minuman berkolagen atau pengambilan vitamin. Namun perkara penting atau tips penjagaan kulit muka yang berkesan juga dipengaruhi dengan amalan ini. Rawatan Kulit Lebih berkesan Pada Waktu Malam Pemulihan kulit Read more…


Parut Jerawat Berlekuk – Bagaiman Cara Menghilangkan Lubang Bekas Jerawat Di Pipi

Jerawat merupakan keadaan yang meresahkan pada mereka mengalaminya, walaupun sudah hilang tetapi kesan parut yang tinggal juga boleh menganggu emosi. Parut berjerawat batu atau muka yang selalu berjerawat akan meninggalkan lekuk pada pipi. Parut jerawat berlekuk memang sukar nak dihilangkan Read more…